1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. VW Golf Mk2 „sleeper“ – ubica hiperautomobila (VIDEO)
VW Golf Mk2 „sleeper“  – ubica hiperautomobila (VIDEO)

VW Golf Mk2 „sleeper“ – ubica hiperautomobila (VIDEO)

2.33K
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji trka na četvrt milje, verovatno znaju za Boba Motoring. Reč je o maloj nemačkoj firmi koja obožava da modifikuje VW Golfove prve i druge generacije, koji nakon tretmana mogu da stanu na crtu najbržim automobilima današnjice.

Ovoga puta je u centru pažnje čuvena druga generacija, koja je isporučila više nego impresivne brojke. Preciznije, Boba Motoring Golf je trasu od četvrt milje prešao za samo 8,77 sekundi, uz izlaznu brzinu od 263,5 km/h.

Naravno, u „drag“ trkama vremenski uslovi i vozna podloga, mogu veoma da utiču na promene u performansama. Primera radi, ovo je daleko od najboljeg rezultata koji je ovaj automobil postavio do sada. Naime, prošle godine je postigao vreme od 8,27 sekundi na Santa Pod Racewayu u Velikoj Britaniji.

Šta se to nalazi ispod haube? Tu je 2,0-litarska, četvorocilindarska ABF jedinica sa 16 ventila. Uz turbo Extreme Tunersa i CNC obrađenu glavu motora od strane NG Motorsportsa, isporučuje preko 1.200 konja, kada radi na 3,3 bara.

Da bi se ta snaga adekvatno isporučila, tu je 4Motion hardver, koji je uz pomoć DSG DQ250 transmisije spojen s motorom.

Ono što je možda i najfascinantnije je što je ova „paklena“ mašina zadržala svoj standardan izgled. S obzirom da je legalan za svakodnevni saobraćaj, ovaj Golf „monstrum“ može veoma da iznenadi potencijalne „protivnike“, od policajaca na radaru pa do vlasnika Koenigsegga.

AutoRepublika

(2329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments