1. Home
  2. Vesti
  3. SSangYong se uz podršku fabrike vratio u Australiju
SSangYong se uz podršku fabrike vratio u Australiju
0

SSangYong se uz podršku fabrike vratio u Australiju

175
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što se korejska marka našla ponovo i na našem tržištu, sada su u pohodu osvajanja tržišta Okeanije. Izvršni direktor za inostrana tržišta kompanije SsangYong, Danijel Rim kaže da uspeh na australijskom tržištu neće doći brzo, ali da je južnokorejska marka posvećena ozbiljnim investicijama u marketing i lokalizaciju proizvoda koja bi obezbedila stabilan rast tržišnog učešća na dugoročnim osnovama.

Potvrđeno je lansiranje četiri modela u novembru: Tivoli iz segmenta malih SUV vozila, zatim njegova verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem XLV, Musso pikap i Rexton, krosover sa mogućnošću prevoza do sedam putnika. Australi će biti prvo inostrano tržište na kome će funkcionisati SsangYong postrojenja.

Preostalih oko 125 globalnih tržišta će raditi po principu distributerskih mreža, odnosno po istom modelu po kojem se prodaja vozila ove marke odvijala na lokalnom tržištu, počev od 2013. godine.

Rim, koji je zadužen za sva globalna tržišta kaže da sada kompanija ima punu kontrolu nad procesom uvoza, distribucije, prodaje i postprodajnih usluga, a da je ovakva organizacija uspostavljena sa ciljem funkcionisanja na dugi rok.

“Postoje ograničenja sa kojima se distributeri suočavaju po samoj prirodi tog posla, a time što smo direktno ušli na tržište omogućili smo potencijal većih investicija u cilju promocije imidža marke,” rekao je on.

“Karakteristično je da se distributeri više trude u oblasti maloprodajnih aktivnosti, preko raznih događaja, akcija i slično, a mnogo manje su fokusirani na promovisanje same marke”.

“Kada smo već odlučili da dođemo u Australiju, investiraćemo velike iznose u stvaranje dobre slike o našoj marki. To je dugoročna strategija, za razliku od kratkoročnih i srednjoročnih, koje primenjuju distributerske kuće”.

“Dakle, uložićemo velike novce u formiranje ugleda marke, kao i u to da kupci budu zadovoljni. Ne interesuju nas cifre o kvartalnom profitu. Imamo dugoročne ciljeve, njima smo posvećeni i postići ćemo dugoročni održivi razvoj.”

Rim nije hteo da licitira oko očekivanja u pogledu prodajnih brojki, ali je svakako izneo ubeđenje da će rezultati prodaje nadmašiti one koje je zabeležio distributer za lokalno tržište, a što će biti ostvarivo nakon predstavljanja četiri pomenuta modela.

“Upravo sam ovo pitanje hteo da izbegnem,” našalio se. “Imamo svoje pretenzije, ali su one ostvarive unutar naše kompanije. Verujem da ćemo premašiti isporuke od 1.600 do 1.700 primeraka, koliko je iznosila ranija rekordna prodaja za 2012. godinu. Ma, siguran sam da ćemo značajno prevazići te cifre.

“Australijsko tržište je jedno od najkonkuretnijih, na njemu se nude vozila sa više od šezdeset različitih oznaka na njima. Cenovna konkurencija je ubitačna, takođe. Kao što sigurno znate, tržište radne snage u Koreji nije baš previše naklonjeno poslodavcima, odnosno zarade radnika su visoke. Ipake, moramo da ostanemo veoma konkurentni sa cenom, a da pritom ponudimo odličan proizvod”.

“To će biti veliki zazov za nas, ali ćemo zato biti obazrivi u kojim oblastima ulažemo, u promociju brenda, u zadovoljstvo kupca. Optimizovaćemo rashode tako da ponudimo konkurentne cene, a sve zarad opstanka i uspeha na tržištu.”

Rim navodi da je proizvodni portfolio iz segemnta krosovera, marke SsangYong, usklađen sa trendovima koji favorizuju ovaj koncept vozila, i da veruje u uspeh kompanije na mestima gde drugi mladi proizvođači nisu uspeli.

“Prvo i ono najvažnije, to je pravi proizvod koji nudite kupcima i koji će vam pomoći da uspete na određenom tržištu,” nastavio je Rim.

“Pored vere u naše automobile, samopouzdanje nam daje i činjenica da ćemo se posvetiti zadovoljstvu kupca. Dužnu pažnju ćemo pokloniti i trgovcima, kako bi svi u tom lancu bili zadovoljni.”

Direktor kompanije SsangYong Australia, Tim Smit je izjavio da su se sve kockice složile za ponovni nastup na australijskom tržištu.

“Naša ponuda će biti neodoljiva. Prilagođenost zahtevima lokalnog kupca, ozbiljni garantni uslovi. Uradićemo sve da osnažimo našu tržišnu poziciju”.

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments