1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Karoq i Kodiaq za 2020. gube bedž na zadnjem delu i dobijaju novu tehnologiju
Škoda Karoq i Kodiaq za 2020. gube bedž na zadnjem delu i dobijaju novu tehnologiju
2

Škoda Karoq i Kodiaq za 2020. gube bedž na zadnjem delu i dobijaju novu tehnologiju

1.48K
2
Podelite sa prijateljima:

Čak i verzije  s pogonom na sve točkove će moći da budu opremljene adaptivnim ogibljenjem.

Trend koji je započet prošle godine s Kodiaqom GT za Kinu, gde je natpis „ŠKODA“ na zadnjem delu zamenio bedž, postaće uobičajen.

Ovo rešenje smo već videli na električnom Citigou, Scali, Kamiqu i restilizovanom Superbu, a sada još dva Škodina modela odbacuju korporativni bedž u korist slovne oznake. Reč je o Kodiaqu i Karoqu, koji sa restilizovanim modelima ulaze u 2020. godinu.

Kupci više neće morati da se odvajaju više novca za model s integralnim pogonom da bi dobili opciono adaptivno ogibljenje, jer će Škoda ovaj sistem učiniti dostupnim s prednjim pogonom.

DCC podrazumeva elektronski podesive amortizere s tri selektivna režima (Comfort, Normal i Sport) u zavisnosti od željenog stila vožnje.

Za 2020. modelnu godinu, dva SUV/krosovera iz Češke će izgubiti sistem detekcije „mrtvog ugla“, da bi se napravio prostor za opcionu Side Assist tehnologiju, koja povećava radijus monitoringa sa 20 na 70 metara. Za to su zaslužna dva radarska senzora, koja mogu da detektuju vozila koja dolaze otpozadi ili su u „mrtvom uglu.

Ljubitelji napredne tehnologije će se radovati naprednijoj verziji KESSY sistema, u koji će biti inkorporiran i senzor pokreta. Kako funkcioniše? Signal transmitera, ugrađenog u ključ se automatski isključuje nakon 15 minuta mirovanja, a ponovo se aktivira onog momenta kada se pomeri ključ. Na ovaj način, rizik od krađe vozila je u velikoj meri redukovan.

Što se ostalih novotarija za Karoq tiče, tu je sada čistiji četvorocilindarski turbodizel motor zapremine dva litra sa 190 ks, uparen isključivo sa sedmostepenim DSG menjačem i pogonom na sve točkove.

Što se većeg Kodiaqa tiče, on dobija nove naplatke od 20 cola u Sportline, Laurin & Klement i Kodiaq RS varijantama.

Na kraju, samo su Octavia i Fabia ostale sa Škodinim bedžom na zadnjem delu, ali i to će se promeniti uskoro.

AutoRepublika

 

(1480)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
nemac

Ova Skoda je jedan od retko ruznih automobila, ali dostupna i popularna samo sto gospoda is skode misle da su popularni i trazeni i zbog dizajna 🙂 pa ga sve vise unistavaju a ne vide da je to jeftin, prosecan i prilicno jeftin automobil za posedovanje.

moron

Škoda jeftin automobili za posedovanje?
Davno sam razbio sve iluzije te vrste. Škoda nije ništa jeftinija za održavanje od većine drugih brendova.
Ja iz prve ruke mogu da kažem da manje u ovlašćenom servisu košta redovno održavanje za 500 L 1,6 MJ nego li za fabiju TSI 95.