1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Predigra premijeri osvežene serije 5 iz BMW-a
Predigra premijeri osvežene serije 5 iz BMW-a
3

Predigra premijeri osvežene serije 5 iz BMW-a

1.64K
3
Podelite sa prijateljima:

Premijera restilizovane serije 5 se očekuje tokom naredne godine. Međutim, to nije nikakva smetnja redakciji ruskog specijalizovanog medija Točkovi (Kolesa) da upriliči generalnu probu onlajn senzacije zvane osveženi BMW serije 5.

Da su radovi na revitalizovanoj „petici“ u poodmakloj fazi svedoče prvi prototip primerci uhvaćeni u javnom saobraćaju, doduše još uvek pod teškom kamuflažom. Od trenuka svetskog debija luksuzne limuzine iz G30 pokolonja, prošlo je već više od dve godine, s obzirom da smo je po prvi put ushićeno ugledali u osvit 2017.

Šta bi restilizacija mogla da donese „Petici“?

Pa, pod jedan bi to mogla biti impozantnija maska hladnjaka, što je posebno upečatljivo na modelima s oznakom „7“, a tu mislimo na veliki SUV, kao i limuzinsku perjanicu game. Za očekivati je da se trend, uprkos, hajde da kažemo podeljenim reakcijama publike, prenese i na manju limuzinu.

Prednje svetlosne grupe će biti nešto tanje, pa će ostavljati utisak veće dužine od aktuelnih. Svetlosni potpis će biti sinhronizovan sa ostatkom porodice. Prednji branik će takođe proći kroz retuširanje kako bi poprimio oblik nalik viđenom na novoj seriji 3.

Iako špijunske fotografije ne otkrivaju baš nijedan detalj sa zadnjice vozila, jasno je da ovde Bavarci neće odustati od tradicije koja nalaže ugradnju potpuno nove signalizacije na zadnjem kraju noviteta. Nema sumnje ni da će „krmeni deo“ vozila u kompletu proći sličan tretman, odnosno fine modifikacije kako bi održao korak s vremenom.

Ono što se na spekulativnim renderima ne može uočiti odnosi se, naravno na pogonske sklopove. Pretpostavlja se da će najupečatljivija tehnološka novina biti uvođenje u gamu hibridnog modela 545e xDrive, a njega će pokretati identičan pogonski sklop koji život daje najvećoj bavarskoj limuzini, 745e.

Istini za volju, hibrid u klasi ispod perjanice neće biti slobodan da vozaču na raspolaganje stavi svu svoju moć, kako bi se zadržala dobra diferenciranost ponude, ali će svejedno tu biti zavidna ergela od 375 grla (u modelu 745e ih ima 394).

Kako će izgledati vožnja u hibridnoj seriji 5 ne znamo, iako imamo iskustva sa PHEV verzijom serije 7, ali smo zato sigurni da je verzija 530d xDrive M Sport, đavolski dobar automobil.

AutoRepublika

(1637)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

Ovo 545e su plug in hibridi od dva litra? Šta ce mu onda takva oznaka? Nekad je 525e bio 2,5 litra.

126P

A 740e je 2,0 sa 4 cilindra. Ušio je i Crnogorca.