Njihova prva pretpostavka je ziheraška, pa se tako klade da će i na karavanu sve ostati identično onom što smo videli na hedžbeku, dok će se glavnina razlika skoncentrisati na zonu iza C stuba.

Kao što se dalo spaziti i na špijunskim fotografijama prototip primeraka novog karavana, kod ove varijante je između osovina koji milimetar više u odnosu na heč, što i nije bilo teško za pogoditi, jer su se Francuzi poslužili istim receptom i kod aktuelne porodice modela 308, kod koje je za jedanaest santimetara bilo više mesta za kolena putnika u drugom redu karavana u odnosu na manje praktičnu, ali lepšu verziju.

Najverovatnije će rasveta nazad ostati ista kao ona koja krasi heč, uključujući tu i dekorativni umetak koji je pričvršćen između stop svetala. Istovremeno će utovarni prag na karavanu biti izvesno postavljen niže zarad nove doze praktičnosti, uz anticipaciju da će površina predviđena za montažu registarske tablice biti izmeštena s branika na peta vrata.

U tehničkom smislu bi najpraktičnija verzija kompakta 308 trebalo da kopira najlepšu, to jest heč modifikaciju. Dakle, podrazumeva se modularna arhitektura EMP2 i uvodni pogonski turbobenzinski i trocilindarski blok 1.2 PureTech sa 110 konjskih snaga koji bi bio spojen sa šestostepenim ručnim menjačem. Dvadeset konjskih snaga moćnija varijanta će biti upariva i sa osmostepenom menjačkom kutijom „koja sama radi sve“. Tu je i dizel 1.5 BlueHdi sa 130 konjskih snaga, a u ponudi će se naći i hibridi sa 225 i 180 konjskih snaga. Detaljnije specifikacije možete pročitati u tekstu povodom debija prelepog heča.

Uz opasku da je premijera novog karavana najavljena za (neodređeni) kasniji deo ove godine, da iznesemo i zanimljivost koju su objavile kolege iz Kolesa. Naime, 2018. godina je bila poslednja godina za 308-icu u Rusiji i tada je prodato samo 16 komada. Izgleda da se ni novitet tamo neće nuditi, dok se tamošnja ponuda Peugeota temelji samo na krosoverima: 2008, 3008 i 5008. Pardon, u ponudi je i sedan 408 kao izvedenica 308-ice prethodne generacije.

AutoRepublika