1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Yangwang U7 je super limuzina sa četiri elektromotora i 1.306 „konja“
Yangwang U7 je super limuzina sa četiri elektromotora i 1.306 „konja“
2

Yangwang U7 je super limuzina sa četiri elektromotora i 1.306 „konja“

1.74K
2
Podelite sa prijateljima:

BYD namerava da ojača svoju poziciju lidera u proizvodnji elektrifikovanih vozila. Pristupačni električni modeli pomoći će da prestigne Teslu po obimu proizvodnje, a za borbu u oblasti naprednih tehnologija, luksuzni brend Yangwang je stvoren prošle godine. Njegov prvenac je bio ogroman SUV Yangwang U8. Drugi model novog brenda biće supersedan Yangwang U7. Potpuna prezentacija tek predstoji, ali njegov izgled i ključni parametri su već obelodanjeni.

Yangwang U7 je velika limuzina koja odgovara visokoj klasi: dužina – 5.265 mm, širina – 1.998 mm, visina – 1.517 mm. Međuosovinsko rastojanje – 3.160 mm. Ukupne proporcije karoserije odgovaraju savremenom šablonu izgleda električnih limuzina, ali istovremeno u dizajnu ima mesta za brojne uglove i ivice koje izdvajaju U7 od mnoštva sličnih konkurenata. Štaviše, U7 ima izvanredan koeficijent otpora Cx od 0,195! Ogromni nosači osvetljenja izgledaju posebno provokativno.

Yangwang U7 je opremljen istim pogonom e4 kao i njegov sestrinski U8 SUV. Četiri elektromotora (po jedan za svaki točak) proizvode ukupno 1.306 KS! Poređenja radi: najnoviji Porsche Taycan ima maksimalnih 952 KS, tromotorni Tesla Model S Plaid 1.020 KS, a četvoromotorni Zeekr 001 FR 1.265 KS.

Da bi se napajala takva snaga, instalirana je litijum-gvožđe-fosfatna baterija od 135,5 kWh, koja obezbeđuje domet od 800 km u kineskom ciklusu CLTC. Takva baterija teži 900 kg, tako da je težina praznog vozila impresivna, ali nije iznenađujuća: 3.095 kg. Maksimalna brzina sedana je 270 km/h, ali vreme ubrzanja do 100 km/h još nije objavljeno.

Ostale karakteristike, poput unutrašnjosti, nisu deklasifikovane. Ova informacija moraće da sačeka do zvanične premijere, koja bi trebalo da se održi pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(1742)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da pocnem sa poredjenjem: svojevremeno sam za Mercedesove modele EQE i EQS rekao da su „dinamicni“ kao naduvani Cepelin! 🙂 Dva automobila bez trunke karaktera, kada bi im skinuli zvezdu niko se ne bi okrenuo za njima. Navodno taj bezlicni dizajn je posledica vrhunske aerodinamike – u tom momentu imali su u toj klasi najbolji koeficijent na svetu, svega 0,200. Tesla S je pre njih bio prvi sa 0,208. Ali Svaba se zainatio! Sada dolazi Kinez i raspali im samarcinu sa 0,195! I to jos nije sve: Yangwang U7 izgleda tako dobro da ce na ulici svi da krive vrat… Pročitaj više »

Renault Terminator🇷🇺Z

Kako ova limuzina lijepo izgleda auuu..