1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes odustaje od X klase
Mercedes odustaje od X klase
1

Mercedes odustaje od X klase

786
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz X klase će biti ukinut, jer Daimler želi da smanji troškove nakon višestrukih upozorenja o padu profita.

Kamionet s „trokrakom zvezdom“ je lansiran 2017., s ciljem da obogati gamu lakih komercijalnih vozila i proširi globalno prisustvo u segmentu kamioneta srednje veličine. Međutim, samo 16.700 primeraka je prodato u Evropi, Australiji i Južnoj Africi prošle godine. Interesantno, od američkog tržišta se u startu odustalo.

Od samog početka, X klasa nije ispunila očekivanja. S početnom cenom od 37.294 evra u Nemačkoj, tako nešto je i bilo očekivano, posebno ako se u obzir uzme oštra konkurencija koju čine VW Amarok i Ford Ranger.

Na lošu prodaju je uticalo i nekoliko povlačenja na korektivne intervencije zbog problema nesvojstvenih Mercedesu. Da podsetimo, X klasa koristi istu platformu kao Nissan Navara i Renault Alaskan, s konvencionalnom šasijom u vidu merdevina. Proizvodi se u Nissanovoj fabrici u Barseloni.

U februaru, bivši šef Daimlera, Diter Ceče, odbacio je planove da proizvodi ovaj pikap za južnoamerička tržišta u Renault-Nissanovoj fabrici u Argentini.

AutoRepublika

 

(786)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

daimler eksperimentiše sa svakakvim glupostima samo zbog gladi za parama, da ne zarađuju toliko na s e c klasi i ostalom smeću davno bi ih smart i maybach sahranili, pa sad još i ovo, loša kopija navare
pošto im znak simboliše dominaciju nad vazduhom, kopnom i vodom, pitam se da li planiraju saradnju sa Boeing ili možda Azimuth Yachts