1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan spreman za lansiranje novog Jukea – u igri i elektrifikovane verzije
Nissan spreman za lansiranje novog Jukea – u igri i elektrifikovane verzije
0

Nissan spreman za lansiranje novog Jukea – u igri i elektrifikovane verzije

130
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan bi mogao da doda elektrifikovane pogonske sisteme Jukeu, modelu koji je popularizovao segment malih krosovera u Evropi 2010. godine.

Očekuje se da se Juke preseli na CMV-B platformu Renault-Nissan alijanse s Nissanove B arhitekture. Ovo će Japancima omogućiti pristup „plug-in“ hibridnoj tehnologiji, koja je dostupna u novom Capturu, koji je ujedno prvi Renaultov te vrste u ponudi, a čija će prodaja započeti naredne godine.

Još jednu potencijalnu elektrifikovanu opciju čini Nissanov E-power hibridni sistem, čije usluge koristi monovolumen Note u Japanu.

Nissan je saopštio da dovodi E-power u Evropu, ali nije precizirao uz koji model. Inače, premijera nove generacije Jukea je zakazana za 3. septembar. Nissan je priznao da je odložio lansiranje novajlije, jer je prvobitna namera bila da se to uradi u Ženevi 2018.

Mali krosover će nastaviti da se proizvodi u Sanderlendu za evropsko tržište. U februaru, Nissan je otkazao planove vezane za proizvodnju X-Traila u dotičnoj fabrici, navodeći kao razloge nesigurnosti oko „Bregzita“.

Juke je bio najprodavaniji mali SUV/krosover u Evropi do 2013., kada su ga pretekli rivali poput Renault Captura i Peugeota 2008. Prošle godine, bio je 13. po prodaji u segmentu, sudeći po brojkama JATO Dynamicsa.

Ipak, novajlija neće biti premijerno predstavljen u Frankfurtu. Japanski proizvođač je zaobišao ovu manifestaciju, kao i onu u Parizu. Pored Nissana, u Frankfurtu se neće pojaviti Toyota, kao ni FCA.

AutoRepublika

 

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments