1. Home
  2. Vesti
  3. FC Bayern zahteva odštetu od BMW-a povodom neuspeha pregovora
FC Bayern zahteva odštetu od BMW-a povodom neuspeha pregovora
1

FC Bayern zahteva odštetu od BMW-a povodom neuspeha pregovora

560
1
Podelite sa prijateljima:

BMW i Bayern Minhen su na prvu loptu duet iz snova. Međutim, kako nisu uspeli da se dogovore o sponzorskom ugovoru, što je postala javna priča tokom maja meseca, sada se odnos komplikuje a percepcija javnosti menja.

Fudbalski klub sada zahteva odštetu od proizvođača automobila, proizilazi iz medijskih napisa u listu Frankfurter Allgemeine Zeitungu (FAS) iz Nemačke. U pitanju je iznos koji se meri desetinama miliona evra, koliko bi mogla da iznosi šteta BMW-a ukoliko „fudbaleri“ uspeju u naumu.

Do trenutka objave ove vesti nijedna od strana u ovoj neslavnoj priči nije želela da komentariše slučaj, što je možda i razumljivo, s obzirom da se šuška o cifri odštetnog zahteva koja fluktuira između 10 i 20 miliona evra. Pozadina sukoba se očigledno krije u narušenom poverenju nakon što su propali pregovori vredni blizu milijardu evra.

Planirano povezivanje dve strane je bilo veoma blizu kompletiranju i moglo je da ishoduje čak i time da BMW postane suvlasnik fudbalskog kluba Bayern München AG. Deo dogovora je predviđao da najdalje do 2025. godine proizvođač luksuznih automobila započne temeljnu i dubinsku reklamnu kampanju, s obzirom da stari (novi) sponzor Audi nije želeo da se povuče iz ugovora koji je inicijalno važio do te godine.

Prema navodima iz fudbalskog kluba, stigao je iznenadan i neočekivan upit BMW, odnosno zahtev koji nije mogao biti ispunjen. Potom je održan sastanak početkom maja u Minhenu kom su prisustvovali Karl Hajnc Rumenige i Uli Henes (verovatno u trenerkama) i postava proizvođača automobila, s Haralodom Krigerom na čelu.

Rezime je da je dogovor naravno propao, Audi je potom pojačao svoju ponudu i produžio saradnju sa Bajernom, a niko nije pojasnio koji je to kontroverzni uslov koji je BMW postavio je, a koji nije mogao biti ispunjen od strane sportskog društva.

AutoRepublika

(560)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

Bolje bi im bilo da okreče fasadu na „4 cilindra“ nego da milijarde ulažu u klub koji ne može ni do polufinala lige prvaka doći