1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley Continental GT novi rekorder Pikes Peaka u konkurenciji serijskih automobila
Bentley Continental GT novi rekorder Pikes Peaka u konkurenciji serijskih automobila
0

Bentley Continental GT novi rekorder Pikes Peaka u konkurenciji serijskih automobila

297
0
Podelite sa prijateljima:

Bentley je 156 krivina prošao za 10 minuta, 18,488 sekundi.

Početkom juna, Bentley je najavio da će napasti rekord Pikes Peaka u konkurenciji serijskih automobila. Za mnoge, to je bilo iznenađenje, iz prostog razloga što brdsko-brzinske trke nisu „fah“ luksuzne britanske marke. Međutim, ispostavilo se da su Bentleyju bili veoma ozbiljnI, tako da je Continental GT postavio novi rekord u konkurenciji serijskih automobila.

Vozač je bio „Kralj planine“, Ris Milen, koji je deonicu dugačku 20 kilometara odvezao za 10 minuta, 18,488 sekundi. Da bismo dobili pravi uvid u postignuće, treba reći da je Conti GT bio brži u odnosu na prethodni rekord za 8,4 sekunde, uz prosečnu brzinu od 112 km/h.

„Ovo je neverovatan finiš“, bile su prve reči Risa Milena nakon rekordne vožnje. „Došli smo ovde s jednom stvari na umu, a to je da Continental bude najbrži serijski automobil na Pikes Peaku, odnosno da postavi novi rekord.“

Linija starta Pikes Peak International Hill Climba je na 2.835 metara nadmorske visine, a uspon iznosi čak 1.524 metra, uz 156 kriina. Na vrhu, gustina vazduha je za trećinu manja nego na nivou mora, što dvanaestocilindarsku mašinu stavlja na velike muke. Uprkos tome, rekord je pao, i to uz pomoć W12 motora bez modifikacija (625 ks).

AutoRepublika

 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments