1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet sprema Camaro za penziju
Chevrolet sprema Camaro za penziju
1

Chevrolet sprema Camaro za penziju

299
1
Podelite sa prijateljima:

Poslednja glasina koja stiže iz SAD navodi da je General Motors prelomio i odlučio da ugasi model Camaro. 

Prema poslednjim informacijama GM je stopirao razvoj nove generacije ovog automobila, tako da kada aktuelna iteracija okonča svoj tržišni život 2023. godine Camaro će otići u zasluženu penziju.

Chevroletov muscle car je nakon što se vratio na tržište u prošloj deceniji imao solidnu prodaju koja je iznosila nekih 80.000 primeraka na godišnjem nivou. No, nivo prodaje je vremenom opao još više, a kao jedan od glavnih razloga navode se neuspele restilizacije koje nisu dovoljno zainteresovale potencijalne kupce. Naravno, na to treba dodati i da je konkurencija u vidu Dodge Challengera i Ford Mustanga izuzetno jaka.

I sam General Motors, kao uostalom i kompletna automobilska industrija današnjice, prolazi kroz velike promene. GM juri ka elektrifikaciji i samovozećim automobilima, što je sve u potpunoj suprotnosti sa filozofijom koju predstavlja Camaro.

Nisu Amerikanci tako lako digli ruke od svoje ikone. Naime, pokušalo se sa jednom velikom anketom kako među vlasnicima, tako među i zainteresovanim kupcima – da li bi eventualno kupili hibridni Camaro? Ogromna većina ispitanih je odgovorila negativno, što je možda i bio poslednji ekser koji je zakucan u Camarov kovčeg.

Poslednja glasina koja je stigla sa one strane Atlantika ističe da je General Motors čak potpuno rasformirao tim koji je radio na razvoju nove iteracije ove automobila i raspodelio ih na nove projekte.

Tužno vreme za ljubitelje američkih automobilskih „mišića“.

AutoRepublika 

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Preterali su sa cenama