1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Koleos napušta Veliku Britaniju
Renault Koleos napušta Veliku Britaniju
0

Renault Koleos napušta Veliku Britaniju

230
0
Podelite sa prijateljima:

Vrh SUV ponude francuske marke očito se nije najbolje snašao na Ostrvu, te posle samo tri godine duge karijere pakuje kofere i napušta Britaniju. 

Koleos je još uvek moguće naručiti, ali će Renault stopirati proizvodnju modela za britansko tržište krajem tekućeg meseca. Koleos se nalazi u prodaji u Velikoj Britaniji od 2017. godine i mada se očekivalo da bi ovaj veliki SUV trebalo da se relativno lako probije na tamošnjem tržištu, do toga nije došlo, te je ponovljen loš komercijalni rezultat kao i sa prvom generacijom Koleosa.

O dramatičnom lošem uspehu Koleosa u Britaniji izlišno je i govoriti, jer je u 2019. godini u toj državi isporučeno svega 1.007 primeraka. Dakle, daleko od onoga što bi Renault želeo kada je reč o ukupnom broju pordatih jedinica.

Nakon što je Renault predstavio plan štednje, i uz državnu finansijsku pomoć ponovo „stao na noge“, jasno je bilo da neće opstati svi aktuelni modeli te marke. Neki, poput Clija, Kadjara, Captura su definitivno sigurni, dok su ostali pod znakom pitanja.

Jedan od modela koji su već viđeni za penziju svakako je Koleos, a kao potencijani kandidati za „seču knezova“ navode se i Talisman, potom Scenic i Espace, a bilo je i reči o tome da bi Megane mogao nestati, mada bi ovakva odluka Renaulta za nas predstavljala pravi šok.

AutoRepublika 

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments