1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Audi A7 (galerija)
Novi Audi A7  (galerija)
0

Novi Audi A7 (galerija)

10.75K
0
Podelite sa prijateljima:

Audijev kupe sa četvoro vrata sa sufiksom „Sportback“ upravo je debitovao. Naravno, reč je o novom A7, još atraktivnijem od modela kojeg nasleđuje, a koji se isticao po tom pitanju. Sa dužinom od 4.969 milimetara, 1,5 centimetara je kraći nego ranije. Anfas ima širi izraz na nižom maskom hladnjaka u odnosu na A8, sa kojim A7 deli dosa toga.
Kao i kod prethodnika, linija krova A7 je iskošena i spušta se prema nazad ka ispupčenom spojleru, koji se automatski podiže pri brzinama iznad 120 km/h.


Izražena donja kresta i ramena linija koja prolazi kroz ručke vrata, narušavaju ravnu bočnu površinu, davajući na utisku sužavajuće kabine i širih zadnjih krila. Zapravo, ona su toliko široka da je poklopac rezervoara praktično vodoravan. Zadnja signalna grupa se pruža preko cele širine pozadine i sastoji se od 13 individualnih traka LED dioda. Što se točkova tiče, idu do 21 cola prečnika.
Izrazito atraktiva stajling se nastavlja i u enterijeru. On je osvetljen i prozračan, sa širokim horizontalnim linijama i mnogim uglovanim detaljima na armaturnoj tabli i tapacirungu vrata. Zapravo, enterijer u velikoj meri podseća na A8, što je svakako kompliment. Povećan je prostor u visini ramena i nogu, a u ponudi će biti opcije 2+2, kao i sa pet sedišta.


Isto tako, i info-zabavni sistemi su preneseni iz perjanice, što znači da je tu 12,3-inčni Virtual Cockpit klaster instrumentacije, poznat iz najnovijih modela iz Ingolštata. Na vrhu armaturne table se nalazi ekran osetljiv na dodir, dijagonale 10,1 inča – MMI Touch Response. Početni ekran, podeljen u više segmenata, ulaz je u mnoštvo podmenija za sve, od navigacije, preko muzike, do podešavanja samog vozila. Ispod njega, nalazi se 8,6-inčni ekran osetljiv na dodir, koji prvenstveno služi kao interfejs za kontrolu klima uređaja, ali se može pretvoriti u tastaturu za unošenje brojeva i adresa.


Karoserija A7, kao i šasija, koriste obilje aluminijuma, dok su ogibljenje i upravljanje podešeni pre svega za sportski doživljaj. Sistem upravljanja sa varijabilnim odnosima funkcioniše u saradnji sa upravljanjem na zadnjim točkovima, što uveliko skraćuje radijus okreta.
Sistemi aktivne bezbednosti se takoše nalaze na podužoj listi, a njima upravlja zFAS (zed-fas), centralni kompjuter koji prima podatke iz čitavog niza senzora, pet radara, pet kamera, 12 ultrasoničnih senzora, pa čak i laserskog skenera. Tehnologije uključuju relativno uobičajene komponente poput adaptivnog tempomata i asistencije za održavanje vozne trake, dok će kasnije u proizvodnom ciklusu A7 biti dostupan sa Audi AI automatskim parkiranjem. Vozilo takođe može da očitava saobraćajne znake i komunicira sa drugim Audijima putem V2V komunikacije. Još uvek nije poznato da li će A7 u ponudi imati Traffic Jam Pilot sistem, planiran za A8, koji poseduje nivo 3 autonomne vožnje. Naravno, to sve zavisi da li je zakonodavno rešeno korišćenje takvog sistema.
U druge opcione novotarije su uključeni HD Matrix LED prednji farovi sa laserskim dugim svetlima, prednja sedišta sa masažerima, sistem parfemisanja kabinskog prostora, Bang & Olufsen audio sistem i veliki panoramski krov. Četiri su postavke ogibljenja: standardne opruge, sportsko oslanjanje (10 milimetara niže), adaptivna i vazdušna opcija.


Inauguralni motor je isti 3,0-litarski turbo V6 benzinac kao i u A8. U Evropi, nosiće oznaku 55 TFSI, po novoj nomenklaturi marke baziranoj na izlaznoj snazi, mada Audi kaže da isto neće biti primenjeno recimo na američkom tržištu. Raspolaže sa 340 ks i 500 Nm. Kao i u A8, litijum-jonske baterije sa sistemom od 48 volti sarađuju sa unapređenim alternatorom u cilju ostvarivanja „blage“ hibridne postavke, tako da automobil čak može da se kreće po inerciji sa isključenim motorom u izvesnim situacijama.
A7 će nastaviti da koristi usluge sedmostepene jedinice sa dvostrukom spojnicom, dok A8 55 TFSI poseduje osmostepeni automatik. Sve to obezbeđuje sprint do stotke za 5,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu poslovično ograničenu na 250 km/h.
Novi A7 kreće s prodajom u februaru u Nemačkoj.

(10751)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments