1. Home
  2. Vesti
  3. Renault prestigao VW po broju povišenih modela
Renault prestigao VW po broju povišenih modela
8

Renault prestigao VW po broju povišenih modela

647
8
Podelite sa prijateljima:

Kada su terenci počeli da „preuzimaju vlast“, Volkswagen je imao samo dva u svojoj ponudi – Tiguan i Touareg. Firma je najavljivala jedan koncept za drugim i sve sa istim tipom karoserije. Danas ima pet modela, od kojih su većina uspešni.

Mnogi su smatrali da je ludost nuditi SUV-ove u gotovo svakom segmentu. Jedan od njih je bio Renault. Ali sada, galski brend ima čak šest krosovera, kojima će se za nekoliko meseci pridružiti novi Rafale.

Francuska firma je u vreme kada je VW izabrao put odlučila da sledi svoju liniju i da ne ide njihovim stopama nižući neuspehe poput najnovije generacije Scenica i Grand Scenica, pa je na kraju bila je prinuđena da ipak sledi „narodnu“ marku, uspevši da ih prestigne po broju povišenih modela, uključujući dva električna. Francusku ponudu čine Captur, Arkana, Megane E-Tech, Scenic, Austral, Espace i Rafale.

Zamena za klasični Megane biće dodata u ponudu za nekoliko meseci, sredinom 2024. godine. Planira se da se osnov aktuelnog Captura produži i da se proizvede automobil koji će objediniti hečbek i karavan kao jedinstvenog naslednika termičkog Meganea. Sve ovo se čini kako bi se smanjili troškovi razvoja. I za kraj da kažemo da će to biti još jedan (osmi) krosover u ponudi francuske marke.

AutoRepublika

(647)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Baš juče kod mene u gradu, prava Džipčina, sa dve plavuše, reži brate onaj motor, dizel, samo brekće po gradu.

Nekada su se vozile u malom gradskom automobilu, punto, clio itd, a sada im je gušt da bude što veći…

Matija

Jednom davno, sredinom 90-tih, napravio sam „istrazivanje trzista“ i pitao jednu poznanicu koja je tada vozila Rav 4 sa ekstra velikim tockovima, zasto vozi takav auto. Sva uzbudjena od teme odgovorila mi je: „da imam para kupila bih jos veci auto, da izgazim sve oko sebe!“ Slican stav ima ima i moja zena – njen omiljeni auto je, nista manje nego vojni Hamer 1! 🙂

Matija

Ako zena vozi veliki auto to je znak da je srecno udata – auto kupuje muz! Inace, kada zene kupuju auto onda je to po pravilu nesto malo i skromno.

BB

Moja neće da vozi ništa, a u garaži jedan nov auto i jedan oldtajmer, pa ti vidi kako se udala… 😜

Hoće samo da je ja vozam

S mile

Ima Šofera 👍

Matija

E, moj druze! Nemas pojma koliko si srecan! Moja zena dobila je nemacku dozvolu 2003 godine, ja sam joj ustupio tada novog-novcijatog Saaba a ja sam vozio mog ljubimca VW T3. Ona je izudarala tog jadnog Saaba 5-6 puta, ne u saobracajkama, vec negde na parkingu – te nije videla ovo, te ono! Sa drugim autom bilo je vec bolje, samo dva udarca. Treci auto proglasili smo u startu njenim – e, sad je ona pocela mene da kontrolise kako vozim! 🙂

Branko

Ma “voza” ona i tebe, k’o i moja mene, ne brini!😁

Branko

“…a sada im je gušt da bude što veći…” 🤣🤣🤣