1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Zoe i zvanično (GALERIJA)
Novi Renault Zoe i zvanično (GALERIJA)
1

Novi Renault Zoe i zvanično (GALERIJA)

244
1
Podelite sa prijateljima:

Baterija od 52 kWh omogućava maksimalnu autonomiju od 390 kilometara po WLTP ciklusu.

Renaultov električni model egzistira na tržištu od 2012., s tim što je značajno unapređenje urađeno 2016., a test aktuelnog modela možete pročitati OVDE.

Samim tim, došlo je vreme za novu generaciju, a sudeći po stajlingu spoljašnjosti, ne odstupa se od postojećeg recepta. Međutim, promene su značajne, da bi se Zoe oštrije postavio prema novim rivalima u obliku Peugeota e-208 i Opel Corse-e.

Baterija je značajno porasla u odnosu na 22 kWh originalne verzije i 41 kWh Zoe Z.E. 40 varijante, lansirane pre par godina. Nova jedinica od 52 kWh obezbeđuje više nego solidnu autonomiju od 390 kilometara po jednom punjenju, i to u okviru WLTP procedure, što je 20 odsto više nego ranije.

Priključak za punjenje i dalje ostaje ispod Renaultovog logoa na „nosu“ vozila, gde se može pronaći utičnica tipa 2 za AC punjenje, kao DC konektor s dva pina za punjenje do 50 kW. Za kompletno punjenje baterije je potrebno 9 časova i 25 minuta iz wallboxa od 7 kW, ili 8 sati za procenjenih 306 kilometara vožnje.

Za samo jedan sat, Zoe se može napuniti punjačem od 22 kW na javnim punionicama, za distancu od 126 kilometara. Najbrži vid punjenja je naravno 50 kW DC, uz pomoć kojeg se za samo pola sata akumulira dovoljno električne energije za prelazak 145 kilometara.

To nije sve, jer novi Renault Zoe dobija i novi elektromotor od 135 ks i 245 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Do 100 km/h ubrzava za manje od 10 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 140 km/h, što je sasvim u redu za ovaj tip vozila.

Ono što je relevantnije u realnoj vožnji je međuubrzanje od 80 do 120 km/h, koje traje samo 7,7 sekundi, što je 2,2 sekunde brže u odnosu na slabiji motor, koji će kupci i dalje moći da naruče.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Eto ga odmah na ulicama Linza,popularan je ovde..