1. Home
  2. Vesti
  3. Baterije Volkswagena ID.3 zadržavaju 70 odsto kapaciteta posle 160.000 kilometara
Baterije Volkswagena ID.3 zadržavaju 70 odsto kapaciteta posle 160.000 kilometara
0

Baterije Volkswagena ID.3 zadržavaju 70 odsto kapaciteta posle 160.000 kilometara

313
0
Podelite sa prijateljima:

U Volkswagenovim knjigama narudžbi, već se generisalo 20.000 rezervacija za ID.3, prvi elektromobil iz nove porodice nemačkog proizvođača. Kako se blizi početak isporuka, objavljeni su dodatni detalji vezani za baterije.

Poznata je činjenica da će Volkswagen biti među malobrojnim proizvođačima električnih automobila, koji će u ponudi imati nekoliko tipova baterija, što znači da će gađati širu grupu kupaca, kada je o njihovim potrebama reč. Generalno gledajući, vozna autonomija u zavisnosti od modela, biće u rasponu od 330 do 550 kilometara.

Međutim, bez obzira na izbor, kada su baterije u pitanju, ova ključna komponenta električnih automobila će biti više nego dovoljna da ispuni sve potrebe.

Volkswagen je danas saopštio da će sve baterije u ID modelima imati garanciju na životni  vek, s tim što će zadržati 70 odsto iskoristivog kapaciteta čak i nakon pređenih 160.000 kilometara (ili osam godina). To znači da je projektovana prosečna godišnja kilometraža od 20.000 kilometara.

„Naš cilj je da obezbedimo da ID baterije traju dugo koliko i automobili“, rekao je Frank Blome, šef Volkswagenovog Centra izvrsnosti u Salcgiteru, mestu gde se baterije dizajniraju.

U prodaji je za sada ID.3 s baterijom srednje veličine, pod imenom 1st Edition, i košta ispod 40.000 evra, odnosno 10.000 evra više u odnosu na ulaznu verziju, koja će koristiti bateriju autonomije do 330 kilometara.

Mada se razlika u ceni čini značajnom s obzirom na segment, ID.3 koji je deo 1st Edititon izdanja dolazi s jedinstvenim detaljima i besplatnim punjenjem u periodu od godinu dana, odnosno 2.000 kWh.

AutoRepublika

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments