1. Home
  2. Vesti
  3. Opel najavljuje SUV sedmosed za 2019.
Opel najavljuje SUV sedmosed za 2019.
0

Opel najavljuje SUV sedmosed za 2019.

446
0
Podelite sa prijateljima:

Opel je izdao tizer novog SUV-a, koji će krenuti sa proizvodnjom za dve godine. Reč je sedmosedu sa „plug-in“ hibridnom opcijom.

Šef nemačke marke, Mihael Lošeler, objavio je da premijerno predstavljanje zakazano za 2019.

Konceptna verzija, bazirana na PSA EMP2 platformi, najverovatnije će biti predstavljena sledeće godine. Serijska verzija će se proizvoditi u Opelovoj fabrici u Ajzenahu.

Lošeler nije obelodanio previše detalja u vezi sa novim SUV-om, sem da će u ponudi biti elektrifikovana varijanta. Ovaj model će suštinski zameniti Zafiru Tourer, kojoj Opel priprema ukidanje proizvodnje, kao i ubrzan prelazak na EMP1 i EMP2 PSA platforme.

Pored SUV-a koji će silaziti s proizvodnih linija u Ajzenahu, Opel je obećao proizvodnju modela u Riselshajmu, ali o njemu nisu izdati bilo kakvi detalji.

Pod GM-om, buduća SUV perjanica je bila predviđena za Riselshajm, gde se proizvodi Insignia u sedan i karavan varijantama. U aprilu, Opel je najavio da će naslednik Mokke silaziti s proizvodnih traka u Ajzenahu, počev od 2019, dok će se veliki SUV proizvoditi u Riselshajmu, krajem dekade.

Šef PSA, Karlos Tavarez, želi ubrzano da ukine proizvodnju aktuelne Insignije, bez obzira što je nova generacija lansirana ove godine. Razlog je stopiranje plaćanje licence GM-u zbog upotrebe platforme. Nova Insignia bazirana na PSA će Opelu obezbediti model koji će se prodavati na rastućim tržištima poput kineskog, gde GM prodaje Buick Regal, praktično sestrinski model aktuelne Insignije.

Opel je takođe u okviru novog plana istakao da će prodavati elektrifikovane verzije svih modela do 2024. Prvi čisto električni automobil će biti verzija nove generacije Corse. Ona će počivati na EMP1 platformi PSA, poznatoj i kao CMP, a u prodaju će krenuti 2019. Novi Combo kompaktni van, koji će se proizvoditi na istoj arhitekturi, takođe će imati električnu verziju. Prvi „plug-in“ hibrid u gami će biti Grandland X.

Opel KARL se suočava sa nesigurnom budućnošću, jer Opel namerava da ukine GM-ove importe iz Koreje. KARL, koji deli platformu sa Chevrolet Sparkom, proizvodi GM-ova korejska filijala.

Još jedan Opel koji će verovatno  biti ukinut je Cascada kabriolet.

 

Nemačka marka želi da se 40 odsto ukupnog obima prodaje odnosi na SUV/krosovere do 2021.

 

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments