1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Škoda Karoq Velo – savršeno vozilo za bicikliste (VIDEO I GALERIJA)
Škoda Karoq Velo – savršeno vozilo za bicikliste (VIDEO I GALERIJA)

Škoda Karoq Velo – savršeno vozilo za bicikliste (VIDEO I GALERIJA)

347
2
Podelite sa prijateljima:

Kreiran za bicikliste, ovaj koncept ima perač pod pritiskom, uz čiju pomoć može da se opere bicikl.

Škoda ne prestaje da nas iznenađuje interesantnim konceptima. Nakon Mountiaq kamioneta, ekipa iz Mlade Boleslave je primenila zanimljiv tretman na svom srednjem SUV-u, pretvorivši ga u idealno vozilo za bicikliste. Karoq Velo možda nije Honda Odyssey s usisivačem, ali radi nešto isto tako dobro – ima ugrađenu mašinu za pranje veša, više nego korisnu za pranje opreme nakon naporne vožnje bicikla.

Tokom duge vožnje dvotočkaša, ne isprlja se samo odeća, već i sam bicikl. Škoda je i na to mislila, tako da kompaktni krosover ima integrisani perač pod pritiskom, koji obezbeđuje da i ljubimac na dva točka sija punim sjajem. I veš mašina i perač koriste isti rezervoar za vodu, tako da ga treba po potrebi dopuniti.

Ukoliko i dalje niste impresionirani, Karoq Velo će vam pružiti još jednu sjajnu stvar: dolazi s dronom opremljenim kamerom, koji vas prati uz pomoć senzora i tehnologije prepoznavanja, da bi vam obezbedio atraktivne fotografije tokom uživanja u vožnji bicikla. Ukoliko ste jedan od ljubitelja društvenih mreža, fotografije se preko Wi-Fi pristupne tačke mogu odmah podići na Facebook ili Instagram, naravno, nakon što se vratite u Karoq.

Čak je i ukrasni vinil na karoseriji u vidu lanaca bicikla, a tu je i krovni nosač, koji može da ponese dva dvotočkaša. Škoda je takođe temeljno modifikovala prtljažni prostor da bi smestila ne samo mašinu za veš i perač bicikla, već i komplet alata i nosač za treći bicikl. Kutija između dva zadnja sedišta zaokružuje modifikacije.

Karoq Velo je kreiran uz asistenciju biciklista, nakon ankete u koju je bilo uključeno 1.500 vozača.

Škoda, koja je jedan od najstarijih proizvođača automobila, zapravo je započela kao proizvođač bicikala 1895., kada su osnivači kompanije, Vaclav Laurin i Vaclav Klement, udružili snage pre nego što će započeti proizvodnju automobila, deset godina kasnije.

Škoda je i dalje uključena u ovaj domen i jedan je od sponzora čuvene Tour de France trke već 15 godina, a nedavno je potpisala novi ugovor koji će trajati do 2023.

Nažalost, Karoq Velo je unikatni projekat za sada, ali Škoda prodaje dodatnu opremu inspirisanu konceptom.

AutoRepublika

(347)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ah, kakav „igrokaz“ čkode … Duplo golo. Scenarista je, izmedju ostalog, zaboravio da se „sportski bajs“ ne vozi van asfalta ( i to „po blatu“ ???) , tako da je „pogrešna“ ona scena gde šmrkom vode peru blato sa sportskog bajsa… Sem toga, na krov kola visokih preko 160 cm (gde spada i Karoq ), bajs na krovni nosač (postavljen uz levi ili desni kraj vozila) ne može da podigne i postavi osoba niža od 185 – osim da se popne na neku „hoklicu“ (ili da se popne na prag kola, a što sa bajsom u rukama i nije tako… Pročitaj više »

s mile

nisam baš neki biciklista, ali vozam…. kad videh onako prljav bajs koji nije ni za blato ni van asfalta…. beše mi žao…