1. Home
  2. Video
  3. Još jedna odlična reklama za kamione marke Volvo (VIDEO)
Još jedna odlična reklama za kamione marke Volvo (VIDEO)
2

Još jedna odlična reklama za kamione marke Volvo (VIDEO)

920
2
Podelite sa prijateljima:

Pre par dana smo izvestili o svetskoj premijeri cele game kamiona marke Volvo. Sada smo sasvim „slučajno“, tumarajući internet prerijama, nabasali na, čini nam se spektakularan promotivni video klip skandinavske marke.  Evo o čemu se radi.

Četiri modela kamiona Volvo: FH, Vp; vp FH16, FM i FMX su glavni akteri reklame. Ništa neobično reklo bi se. Međutim, oni su naslagani kao Lego kockice, na način da formiraju toranj visine 15 metara. Kao da to nije bilo dovoljno, na krovu poslednjeg teškaša stoji predsednik kompanije Volvo Trucks Rodžer Alm.

U reklami se na početku pojavljuje bizarna figura čiji se samo obrisi naziru. Pretpostavljamo da loše vreme, možda bolje reći olujno nevreme s tendencijama ka grmljavini i kiši, odnosno vetru i snegu, predstavlja metaforu na tržišne napetosti, a onda verovatno i univerzalnost primene, to jest neuništivost skandinavskih kamiona.

Kako se monolitna konstrukcija sve više približava objektivu kamere, postaje jasno da se radi o četiri, po visini naslagana kamiona, dok kolosalnom kompozicijom upravlja, ni manje ni više nego žena. Opet, i ovo izgleda kao odlično upakovana poruka: „Laki smo za upotrebu i toliko intuitivni da nismo naporni za vožnju čak ni nežnijem polu“.

Neskrivena poruka koja nam je preneta putem poruke koja se pojavljuje na ekranu glasi: „Predstavljamo četiri nova moćna kamiona koji su dovoljno snažni da nose jedan drugog, pa čak i našeg predsednika“.

Snimljeni materijal se očito dopao i prvom čoveku proizvođača koji je povodom lansiranja iste šaljivo izjavio sledeće: “Naviknut sam da budem na vrhu i imam kontrolu nad situacijom. Ipak, nije svakodnevna situacija ona u kojoj se nalazim na vrhu kamiona. Slobono se može kazati da osećam određeno poštovanje za visine, posebno zato što sam ja tip koji s obe noge stoji na Zemlji.“

Sam video zapis je sačinjen krajem prošle godine na stazi koja nije otvorena za javnost i na kojoj se sprovode testovi. Zatvorena lokacija se nalazi u blizini švedskog Geteborga. Zanimljiviji je podatak koji govori o tome da je Severnjacima trebalo oko mesec dana kako bi stvorili uslove za bezbednu realizaciju projekta. Jedna osoba je bila zadužena, celim tokom snimanja, da održava brzinu kompozicije konstantnom, kako bi se izbegla eventualna nesreća.

Teško je a ne prisetiti se ovom prilkom, stvarno spektakularnih reklama za kamione marke Volvo. Mislimo da su scene sa Žan Klod van Damom videli i rado ih gledaju i oni koji veze sa kamionima i marketingom nemaju.

Pogledajte reklamu.

AutoRepublika

(920)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Genijalno!!!

s mile

Dal da im verujemo da je Direktor bio na vrhu, ili je montaža, ili dubler… lično… ne verujem da je bio na vrhu