1. Home
  2. Vesti
  3. Alpine A110 Sport stigla u Le Man u kontejneru
Alpine A110 Sport stigla u Le Man u kontejneru
3

Alpine A110 Sport stigla u Le Man u kontejneru

316
3
Podelite sa prijateljima:

Oživljena 2017., Alpine A110 je nešto više od sportskog automobila sa središnje pozicioniranim motorom, koji za rivala ima Porsche 718 Cayman. Sada red dolazi na „naoštreniji“ A110  Sport model.

Oficijelna premijera će se odigrati na Le Manu, gde će atraktivni kupe biti predstavljen u „oranž“ izdanju.

S obzirom na prisustvo komponenti od ugljeničnih vlakana, očekuje se smanjenje mase, što je sjajna vest s obzirom da standardni model sa sve tečnostima teži tek 1.103 kilograma.

Što se motora tiče, očekuje se da A110 Sport bude evolucija 1.8 Energy TCe turbo četvorocilindraša, koji u Meganeu RS oslobađa više konja. Naime, standardna Alpine raspolaže s 252 ks i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta na kolenastom vratilu.

Renault nastavlja sa sedmostepenim DCT menjačem, koji osigurava izuzetno brze promene stepena prenosa. Snaga se šalje na zadnje točkove, obuvene u Michelin performantne pneumatike.

„Coming soon. Stay tuned“ je sve što Alpine ima da kaže za sada, uz Facebook „hešteg“ #FromDieppeToLeMans. Dijep je matični grad ove francuske marke a Le Man je naravno mesto gde se preko 90 godina održava najčuvenija trka izdržljivosti na svetu. Prva dvadeset četvoročasovna trka na Circuit de la Sarthe je održana 1923., iste godine kada je Luis Armstrong snimio svoje prvo izdanje.

Očekuje se da A110 Sport pristigne u prodajne salone u Evropi i Japanu do kraja 2019.

Naravno, ono što vas najviše interesuje su potencijali ovog automobila, zar ne? Po različitim izvorima iz francuskih medija, treba očekivati istu snagu kojom raspolaže Megane RS Trophy, što u prevodu znači 300 ks i 420 Nm.

AutoRepublika

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Dragulj Renaulta,smijem se usuditi pa napisati i najdragoceniji dragulj koji imaju.Svaka cast Meganeu RS Trophy R,naklon do poda,ali A110 je pravi dijamant.Uzivo izgleda fantasticno.

Yankee

Ovaj se nece zapaliti? 😉

Renault Terminator

Nece valjda?…