1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Robert Kubica do prvih poena za Williams nakon sankcionisanja Alfe Romeo
Robert Kubica do prvih poena za Williams nakon sankcionisanja Alfe Romeo
0

Robert Kubica do prvih poena za Williams nakon sankcionisanja Alfe Romeo

267
0
Podelite sa prijateljima:

Ako ste mislili da je današnja trka Formule 1 završena posle spuštanja karirane zastave, prevarili ste se. Sudije su posle trke dodale novu dramu Velikoj nagradi Nemačke.

Naime. nakon trke sudije su sprovele istragu i zaključile da su vozači Alfe Romeo prekršili pravilnik o procedurama vezanim za kvačilo. Rezultat ovoga je to da su Raikonen i Đovinaci kažnjeni i izbačeni iz  vodećih 10, što znači da posle ove kazne dolazi do određenih pomeranja u plasmanu i podeli poena. Tako su sada Grožan i Magnusen napredovali na sednu odnosno osmu pozicuju, Hamilton je osvojio dva poena, a možda i najšokantnija stvar jeste da je Rober Kubica u Williamsu uspeo da zabeleži svoj i ekipni prvi poen ove sezone. Cele sezone Williams se muči i konstantno je zakucan za dno tabele. tako da bi ovaj rezultat mogao da pokrene ekipu da se još više bori i obezbedi svojim vozačima bolji bolid. Pogotovo treba istaći koliko ovaj poen znači za Roberta Kubicu, koji je konstantno sporiji od svog klupskog kolege, Džordža Rasela, ali ipak uspeva prvi da osvoji bodove za ekipu.

Šampionat Formule 1 nastavlja se sledeće nedelje na stazi Hungaroring. Posle tri neverovatne trke svi se nadamo da će i poslednja trka pre letnje pauze biti podjednako intersantna.

AutoRepublika

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments