1. Home
  2. Vesti
  3. PSA ubrzava metabolizam Opela zbog General Motorsa
PSA ubrzava metabolizam Opela zbog General Motorsa
4

PSA ubrzava metabolizam Opela zbog General Motorsa

1.13K
4
Podelite sa prijateljima:

Američki General Motors je zabranio PSA grupi kao novom vlasniku marke Opel, da na novim tržištima koja su u planovima Gala nudi sve modele iz game nemačke marke. Jasno, radi se o kompaktnom hedžbeku Astra, krosoveru Mokka, kao i atraktivnoj Insigniji.

Razlog nemogućnosti pojavljivanja ovih Opelovih modela na tržištima Rusuje, Azije, Afrike i Južne Amerike leži u tome što svi oni još uvek počivaju na starim arhitekturama i dominantno koriste tehnologiju razvijenu od strane američkog koncerna. Ipak, na teritorijama gde General Motors ne nudi svoje proizvode, ne postoje smetnje da bi se kompletna paleta Opela našla u ponudi.

Kako bi problem bio prevaziđen, rukovodstvo PSA grupe koje je nedavno donelo odluku o povratku na rusko tržište, što će se i dogoditi ove jeseni, planira da ubrza tranziciju preostalih modela Opela koji koriste tehnološka rešenja koja je potpisao General Motors, na plodove rada francuskog inženjeringa.

Mokka, koja se na tržištu nalazi već sedam godina, prva je koja će u ovom trilingu modela dobiti svog naslednika, postavljenog na CMP platformu. Proizvodnja prve generacije malog krosovera je obustavljena, a zalihe već proizvedenih primeraka bi trebale biti dovoljne za zadovoljenje tražnje do isteka ove godine. Saglasno tome, novi model bi se mogao naći u izložbeno-prodajnim salonima tokom 2020. godine, nakon što ga Francuzi premijerno prikažu početkom iste godine.

Ipak, nekoliko je modela u gami Opela koji su prilično sveži. To se pre svega odnosi na, 2015. godine predstavljenu Astru, kao i na, pre dve godine prikazanu Insigniju. Životni ciklus ovog dueta bi mogao biti kraći od uobičajenog a rukovodstvo Opela obećava ubrzavanje razvoja modela nove iteracije, koji bi bili postavljeni na modularne platforme PSA grupe.

To bi podrazumevalo da Astra postaje najbliskiji tehnološki rođak Peugeota 308, dok nova Insignia postaje deo familije Peugeota 508. Veoma je moguće da nova Insignia dobije naslednika i bez uobičajene restilizacije po sredini životnog ciklusa. Na taj način bi se otvorila mogućnost nesmetane i pune penetracije svih tržišta kompletnom gamom vozila marke Opel.

Opel Crossland X, Grandland X, Combo, Vivaro, Zafira Life kao i nedavno (onlajn) predstavljena Corsa su već debitovali na francuskoj platformi, dok su Adam, Karl, Cascada i Zafira povučeni iz daljeg procesa proizvodnje bez najave za pojavom njihovih naslednika. Do kraja godine bi trebalo da dođe do obustave ponude i elektromobila Opel Ampera-e. Radi se o prepakovanom Chevrolet Boltu koji je za evropske kupce dopreman iz Amerike.

AutoRepublika

(1127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

pa na aktuelnoj insigniji, proizvodu GM, je i nastao novi 508, a i budući C5 će kao i DS 7ili8 kako ga več zovu, šta peugeot izmišlja kad je GM nekada imao 20% udjela u njima a sada su 1/5-om kineska firma, neka sa njima prave auta kao šti će i daimler sa bivšim proizvođačem frižidera i šporeta

Rade

Ma, samo kad su se i Opel i PSA ratosiljali GM-a. Još ove platforme da pošalju u istoriju i Bog da ih vidi.

Balkanboj

Mislim da toj platformi ništa ne „hvali“.
Insignija je meni jako lep i uspeo dizajn a kvalitet platforme mislim da je dokazan. Platformu uglavnom čini ogibljenje i trapovi a čini mi se da je kod Insignija jako dobro uradjeno.

Miro

Koju platformu? Insignia se vozi vrhunski, kao da je na tračnicama!!!