1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen novi minivan Opel Zafira Life
Predstavljen novi minivan Opel Zafira Life
1

Predstavljen novi minivan Opel Zafira Life

1.09K
1
Podelite sa prijateljima:

Opelova ponuda bogatija je za novi primerak u segmentu minivanova. 

Kako je Opel postao deo PSA familije, bilo je očekivani i da model Vivaro koji je bio deo partnerstva sa Renaultom ode u penziju. Na njegovo mesto dolazi Opel Zafira Life. Za početak, valja razjasniti da Zafira Life nije zamenu za „običnu“ Zafiru koja naravno i dalje postoji. Ovo ime odabrano je kao već poznata asocijacila kupcima Opela ali i kao indikacija da je ovo ipak vozilo namenjeno većim porodicama.

Opel Zafira Life četvrti je deo porodice minivanova nastale iz saradnje PSA i Toyote koju pored nje još čine: Peugeot Traveller, Citroen SpaceTourer i Toyota ProAce Verso.

Mada u eksterijeru ima jasno uočljivih razlika u odnosu na ostalu „braću“ iz familije minivanova, unutar vozila nema bitnih promena, a kako neki strani mediji primećuju „jedino je drugačiji znak na volanu“.

Zafira Life dolaziće u tri verzije koje se razlikuju po dužini. Najkraća je dugačka 4,6 metara, srednja varijanta 4,9, a najduže izdanje ima 5,3 metra. Najkraći model dolazi samo sa dva reda sedišta, dok je kod druga dva varijeteta moguće uzeti i treći red sedišta. Najveći broj dostupnih sedišta je devet.

Motorni asortiman još uvek nije objavljen ali se veruje da će Zafira Life imati na raspolaganju dva dizel agregata zapremine 1,5 i 2 litra. Gama će obuhvatati i model sa pogonom na sva četiri točka, a najavljena je i električna verzija koja će se na tržištu naći nakon 2021. godine.

Opelov minivan neće se proizvoditi zajedno sa ostalom „braćom“ u Francuskoj, već će primerci ovog modela silaziti sa trake pogona u Lutonu u Velikoj Britaniji. Narudžbine za Zafiru Life otvaraju se već narednog meseca.

AutoRepublika 

 

(1088)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nadam se da će u Srbiji biti bolje serijski bezbednosno paketiran od Traveller-a. Kod njega vazdušne zavese opcija … A kod Toyota „klona“ nisu.