1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Indigo Concept (1996.) na prodaju
Ford Indigo Concept (1996.) na prodaju
0

Ford Indigo Concept (1996.) na prodaju

230
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogi od nas se dobro sećaju ovog koncepta, jer smo imali priliku da ga „vozimo“ u Need For Speed II SE video igri (vozačkoj simulaciji). Kombinuje elemente Ford Roadstera iz 1932. i trkača otvorenih točkova.

Ukoliko vam je potreban primer do koje mere su koncepti iz devedesetih bili originalni i atraktivni, dovoljno je da bacite pogled na Ford Indigo Concept iz 1996. Ovaj niski roudster otvorenih točkova, kreiran je za trkačku stazu, ali gotovo 20 godina, bio je deo privatne kolekcije. Sada se prodaje, i to po ceni od 195.000 dolara.

Ovo bi trebalo da je jedan od samo tri proizvedena Indigo koncepta, kompletne šasije i enterijera, ali bez pogonske jedinice. Jedina funkcionalna verzija je bila pogonjena V12 motorom sa 441 ks, dizajniranim za potrebe Aston Martina. Mada bi bilo lepo da se ovo vozilo očuva i ostane izložbeni primerak bez motora, teško je ne pomisliti kako bi mu „legao“ neki 5,0-litarski Coyote V8 ili Fordov 3,5-litarski twin-turbo EcoBoost V6 iz Forda GT.

Za razliku od mnogih konceptnih automobila te ere, Indigo i dalje izgleda futuristički. Naravno, prednji spojler s integrisanim farovima oduzima na agresivnosti, ali niski vetrobran i linija pojasa, ovom automobilu daruju stav klasičnog Ford Roadster hot roda.

Mada je Ford Indigo Concept predstavljen samo tri godine nakon što je Chrysler obelodanio Plymouth Prowler Concept, koji je na kraju ušao u serijsku proizvodnju, on je kreiran isključivo za šepurenje na automobilskim manifestacijama. Ranih 2000-ih, dva Indigo Concepta (bez motora) bila su deo velike grupe vozila koja je Ford prodao privatnim licima. Primerak pred nama čeka novi dom.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments