1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus RX (2020.) “botoksiran”
Lexus RX (2020.) “botoksiran”
0

Lexus RX (2020.) “botoksiran”

222
0
Podelite sa prijateljima:

Dizajnerske izmene uključuju primenu tanjih prednjih svetlosnih grupa sa funkcijom samoprilagođavajućeg svetlosnog snopa koji bi, prema obećanju proizvođača, trebalo da funkcioniše značajno brže od aktuelnog sistema, i za koji Japanci tvrde da je prvi takav u svetu. Pored toga, na listi stilskih unapređenja se nalaze i detalji koji su manje primetni: blago izmenjene su karakterne linije, preoblikovana su oba branika.

Nove su felne i izrađene od lake legure, promera 18 i 20 inča, a kao takve su dostupne za celu paletu RX/LX modela, dok zadnje svetlosne grupacije uključuju „L“ motiv kao jasnu aluziju na japansku marku.

Kroz proces osvežavanja, došlo je takođe do modernizacije tehnoloških rešena. Sada su dostupni sledeći sistemi vozačke asistencije: pomoć u održavanju saobraćajne trake, raspoznavanje saobraćajnih znakova, a sve kao deo najsvežijeg paketa Lexus Safety System.

Novi info-zabavni sistem koristi osveženi ekran osetljiv na dodir koji po prvi put u istoriji Lexusa omogućava korišćenje Apple CarPlay i Android Auto opcija konektivnosti na pojedinim tržištima. Vredno pomena je još i da su pozicije za sedenje u trećem redu sada optimizovane sa ciljem „dobijanja izdašnijeg prostora za kolena u situacijama kada je to važno“.

U pogledu tehnoloških rešenja, Lexus ističe primenu novih amortizera koji će pripitomiti visosko frekventne vibracije koje generiše nesavršen kolovoz, uz istovremenu podršku rigidnosti karoserije. Povećana je i upotreba ekstremno snažnog lepila kako bi se konstrukcija vozila što više ojačala.

Kao i pre restilizacije, ovaj Lexus je dostupan u verziji za prevoz do pet putnika a onda nosi RX oznaku, dok su varijante koje mogu da ugoste i sedam osoba, u sistemu označavanja bogatije za jednos slovo „L“. Pored ova dva, na tržištu će se, opet po prvi put naći i takmac koji će nuditi prevozni kapacitet od šest osoba.

Paleta pogonskih sklopova ostaje identična. Dakle, dvolitarski turbo benzinac pokreće RX300 verziju, dok su snažnije jedinice izabrane za RX350 (3,5 V6); kao i za RX450h (3,5 V6 hibrid).

Podaci o cenama o početku isporuka na globalnim tržištima ostaju da naknadno budu objavljeni, a prvi nagoveštaji govore o tome da će se na tržištima Azije i Okeanije, inovirani Lexus RX pojaviti u drugom delu tekuće godine.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments