1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche predstavio 911 Turbo! (GALERIJA)
Porsche predstavio 911 Turbo! (GALERIJA)
2

Porsche predstavio 911 Turbo! (GALERIJA)

387
2
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka nastavlja sa prezentovanjem novih varijanti 992 generacije legendarne 911-ice. 

Nakon Turbo S modela, stigao je i standardni Turbo, koji naspram spomenutog ima 68 ks manje i značajno nižu cenu. Turbo se u 911 familiji pozicionira između izdanja Turbo S i Carrere S, i dolazi u dve verzije – kupe i kabriolet.

Naravno, pod habuom se nalazi twin-turbo bokser motor sa šest cilindara radne zapremine 3,8 litara. Ova pogonska jedinica isporučuje 572 ks i 750 Nm, što 911 Turbo omogućava da izvrši sprint do 100 km/h za 2,8 sekundi (odnosno 2,9 s za kabrio varijantu). Maksimalna brzina ograničena je na visokih 320 km/h. Snaga se na sve točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom.

Što se tiče praktično svega ostalog, razlike između 911 Turbo i 911 Turbo S su minimalne. UNutrašnjost kabine ostaje u Porscheovom tradicionalnom duhu, bez nekakvih značajnih promena.

Ukoliko bi neko da učini svoj 911 Turbo malo bržim, ili bolje reći lakšim, a da ne prelazi na Turbo S, Porsche nudi tzv. Lightweight package, koji omogućava manju masu za Turbo varijantu. To se postiže uklanjanjem zadnjih sedišta, ali i dela zvučne izolacije, pa se na kraju dobija ušteda od 30 kg.

AutoRepublika 

(387)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TANJA Ilić

Koja je cena ovog poršea?

Zvezdan Božinović

U novcu negde oko 200 hiljada evra. Uspešno kod glupljih primeraka lepšeg pola menja status koji mogu da obezbede: univerzitetska diploma, izvajano telo i zavidan nivo opšte kulture 🙂