1. Home
  2. Video
  3. Hyundai sprema otkaze dvojici nemačkih visokopozicioniranih menadžera?
Hyundai sprema otkaze dvojici nemačkih visokopozicioniranih menadžera?
3

Hyundai sprema otkaze dvojici nemačkih visokopozicioniranih menadžera?

533
3
Podelite sa prijateljima:

Američki mediji prenose pisanje korejskih novinara da je Hyundai spreman da se rastane sa dvojicom visokorangiranih rukovodilaca.

Reč je o Peteru Šrejeru i Albertu Birmanu, dvojici Nemaca koji su bili ključni u transformaciji Hyundaija u prethodnih nekoliko godina. Šrejer je bio zadužen za dizajnersko odeljenje koje je vodio sa velikim uspehom. On je uspeo da izdigne korejski brend iznad poprilično dosadnih i neubedljivih vozila i podari neke vrlo interesantne modele kao što su Kia K5, Hyundai Tucson ili Genesis G90…

Sa druge strane, ono što je Šrejer učinio sa izgledom vozila, to je Birman napravio sa razvojnim odeljenje i performantnom N divizijom. Pod dirigentskom palicom Birmana Hyundai je hrabro ušao u sferu sportski orijentisanih vozila i uspeo da se probije među vrlo jakom konkurencijom.

Jedan od zvaničnika južnokorejske marke rekao je da će više informacijama o promenama u menadžmentu kompanije biti saopšteno u drugom delu tekućeg meseca. “Hyundai grupa želi nova lica u trenutku kada se kao preduzeće spremamo za transformaciju u provajdera mobilnosti, a ne samo proizvođača automobila”, stoji u izjavi neimenovanog zvaničnika.

AutoRepublika 

(533)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Schreyer je 53. godište, a Bierman 57. oba su u „cvijetu mladosti“…

Rastanak ne znači nužno i otkaz…

Oni će Schreyera slaviti dok su živi, a Biermana malo manje, samo zato jer došao kasnije kad je priča dobila krila…

Schreyer je 2013. postao prvi, nekorejski predsjednik Ki Motors korporacije i ostaće zlatnim slovima upisan u njenu istoriju, a od 2018. je predsjednik dizajnerskog odjela Hyundaija.

Sve u svemu čovjek lagano već duže vrijeme povlači ka penziji…

Ako se budu rastajali biće to sve samo ne „otkaz“…

Matija

Dobar komentar! Schreyer sada ima 68 godina i vreme mu je za penziju. Znaci, radi se o sasvim prirodnoj smeni generacija. Slava ti Peteru!

S mile

Odradili su odličan posao. Preporodili Kiu i Hyu…