1. Home
  2. Video
  3. Prepoznajete li ovaj južnokorejski sedan? (GALERIJA)
Prepoznajete li ovaj južnokorejski sedan? (GALERIJA)
0

Prepoznajete li ovaj južnokorejski sedan? (GALERIJA)

3.97K
0
Podelite sa prijateljima:

Samsung je predstavio ažuriranu limuzinu SM6 koja neodoljivo podseća na svog francuskog rođaka – Renault Talisman. 

Za početak valja razjasniti da Samsung automobili nisu povezani sa istoimenim proizvođačem pametnih telefona i drugih električnih uređaja. Samsung Motors, koji proizvodi automobile, pod kontrolom je Renaulta od 2000. godine.

Dakle, radi se o korejskom blizancu modela Talisman, koji se od evropskog modela, osim po ponekoj vizuelnoj odlici razlikuje i po ponudi agregata. Naime, korejski kupci, pogotovo oni koji nabavljaju čitave flote automobila posebno cene atmosferske agregate, pa je tako SM6 i posle ažuriranja dostupan sa ovakvim dvolitarskim motorom koji isporučuje 140 ks.

Naravno, tu su i turbo agregati dostupni i u Evropi, kao što su 1,3 TCe i 1,8 TCe. Pogotovo je intersantan potonji koji je prvobitno razvijen za potrebe brenda Alpine, a kod SM6 se nudi u najprestižnijem paketu opreme Premiere.

Najuočljivije razlike u kabini jesu nova digitalna instrumentalna tabla dijagonale 10,25 inča, kao i uvećani centralni displej od 9,3 cola umesto nekadašnjih 8,7. Premiere trim nudi obilje kože u čitavom enterijeru.

Korejci ističu da su se posebno bavili ogibljenjem za koje sada tvrde da pruža značajno udobniju vožnju nego što je to bio slučaj sa modelom pre ažuriranja.

Pa, koliko košta ovaj Talismanov korejski rođač? Bazna varijanta ima cenu od 20.600 dolara, dok je za najbolje opremljenu verziju Premiere potrebno izdvojiti do 29.000 američkih dolara.

AutoRepublika 

(3967)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments