1. Home
  2. Vesti
  3. Novi izazov za Alpine A110 je reli
Novi izazov za Alpine A110 je reli
1

Novi izazov za Alpine A110 je reli

151
1
Podelite sa prijateljima:

Alpine A110 uskoro će dobiti varijantu namenjenu reli takmičenjima. 

Ništa čudno, s obzirom na to da je izvorni A110 bio legendaran na reliju, a nova iteracija pokazala se veoma sposobnom na stazama u GT4 šampionatu.

Kako stoje stvari u ovom trenutku, za tjuniranje A110 za reli biće zadužen čuveni Signatech. Ista kompanija već je sarađivala sa Alpineom oko razvoja automobila za LMP2 na LeManu. Prema prvim informacijama vozilo za reli raspolagaće sa oko 300 konjskih snaga i imaće pogon samo na zadnje točkove, što upućuje da će mu najviše prijati asfaltne etape poput onih u Španiji ili Francuskoj.

Francuska marka već je najavila da će A110 Rally biti dostupan u drugoj polovini godine. Prva napravljena serija namenjena je za kupce u Francuskoj, dok će druga serija biti rezervisana za kupce iz ostatka Evrope.

Očito je da Alpine ima ozbiljan očekivanja od relija, a kako i ne bi jer imaju sve preduslove. Pritom, treba se setiti da je A110 1973. godine u WRC-u odneo pobede na čak šest etapa.

AutoRepublika 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

U klasi da…..U generalnom plasmanu nema sta da trazi pored vozila sa pogonom na obe osovine..