1. Home
  2. Vesti
  3. U Italiji juče pokrenuta virtuelna prodajna platforma za vozila iz FCA grupe
U Italiji juče pokrenuta virtuelna prodajna platforma za vozila iz FCA grupe
8

U Italiji juče pokrenuta virtuelna prodajna platforma za vozila iz FCA grupe

190
8
Podelite sa prijateljima:

Fiat Chrysler Automobiles je lansirao platformu za elektronsku prodaju vozila u Italiji. Platforma je nazvana „e-Shop“ i posredstvom iste će se nuditi modeli svih marki koje posluju unutar grupacije. Jedino će naziv aplikacije biti prilagođen, pa ćemo tako imati: Fiat e-Shop, Lancia e-Shop, Alfa Romeo e-Shop, Jeep e-Shop, Abarth e-Shop, Fiat Professional e-Shop.

Pokrenuta inicijativa rezultuje jednom od prvih platformi ovog tipa, zahvaljujući čemu će kupci biti u prilici da konfigurišu izabrano putničko ili komercijalno vozilo i da ga pazare. Neposredno po prijemu porudžbine od strane kupca, uključuju se prodajni savetnici s platnog spiska grupacije, i transakcija se finalizira.

Aplikacija e-Shop predstavlja evoluciju projekta pokrenutog na početku prvog talasa zaraze, koji je nazvan CAR @ Home. Razvijen je na bazi platforme Google Meet, a omogućavao je da hiljade kupaca ostanu u kontaktu s dilerskom mrežom FCA grupe, uprkos intenzivnim anti-epidemijskim merama na Apeninima. Taj program je pokrivao teritoriju i ostalih evropskih zemalja.

Proizvođač je upotrebu platforme za prodaju vozila maksimalno pojednostavio. Navodi da se u par koraka kupac može registrovati, lako pristupiti konfiguratoru i uz uplatu, naglašeno na bezbedan način i uz kreditnu karticu, iznosa od 500 evra, može izvršiti rezervaciju „skockanog“ vozila.

Po prijemo narudžbine, sistem prepoznaje najbliže dilersko predstavništvo i njima dostavlja informacije o nameravanoj kupovini, gde se angažuju prodajni savetnici na zatvaranju transakcije. Ugovor o kupoprodaji se onda može potpisati ili lično, ili opet „na daljinu“. Tek tada depozit od 500 evra poprima karakter uplaćenog avansa. To znači da se tada kupac oprašta od novca u iščekivanju novog ljubimca. Ultimativna poenta je da se sada automobil može kupiti bez odlaska u salon.

Trenutno je e-Shop kao aplikacija dostupan samo u Italiji, ali će uskoro to biti i u Francuskoj, dok je Belgija planirana za sredinu januara. Zatim će i ostale evropske zemlje dobiti ovaj vid prodaje, a ceo proces uvođenja platforme u zemlje EU bi trebalo da se zaokruži u prvom delu 2021. godine. Proizvođač obećava i rad na kontinuiranim unapređenjima doživljaja onlajn kupovine.

Puštanju sistema u rad su prethodila ekstenzivna višemesečna testiranja, što je prema verovanju kompanije doprinelo da iskustva klijenata budu na najvišem mogućem nivou. Na taj način, Fiat Chrysler Automobiles se po ovom pitanju pozicionira među evropskim liderima i može se smatrati predvodnikom kulturološke revolucije koja je u toku.

AutoRepublika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Po meni kupovina automobila na daljinu ima smisla jedino ako čovek kupuje model koji je imao prilike da vozi tj detaljno isproba. Takodje online kupovina bi trebala nositi daleko nize cene (ušteda na poslovnom prostoru, osoblju, skladištu)..

E sad za one koji kupuju Dacie, a takvih je fizičkih lica najviše u Evropi, možda je to resenje

moron

Tvojom (po meni – zdravom) logikom bi trebalo i da je jeftinije vozilo koje poručiš iz prozvodnje. Pa, ipak, u Srbiji će takvo vozilo skuplje da ti naplate (iako njih realno ono manje košta, a sa razloga koje si naveo). Jer, prosto, oni hoće da ti dodatno naplate i tu tvoju samu želju za vozilom tačno odredjene konfiguracije, zar ne? 😊

s mile

Dugo sam želeo da kupim smart punjač za akumulator, čak sam i definisao koji, ali nikako da mi baš zatreba. Skoro uđem u lokalni servis / prodavnicu akumulatora, i taj smart „Cars pro ebc 4000“, koji je svugde za online kupovinu min 3700din+poštarina, a ima ga i za skoro 5000+ptt, u prodavnici košta 3600din. I kupim ga odmah.

Hoću da kažem da ta tzv povoljnija online kupovina, i nije uvek povoljnija, navikli su nas na online kupovinu, i drže cene višlje od maloprodajnih, samo što mi još i PTT plaćamo

don

stavices VR naocare i ima sve da ispipas, a prodajni savjetnik ce biti virtualna sisata plavusa u svojim ranim 20tim. prvo nju konfiguriras po vlastitoj zelji, a onda skupa ispobavate auto, odabirete boju, na kraju dobijes i rabat i hepi end. ostaje samo da kliknes submit i auto je kupljeno.

don

ajde Musa uplati za jednu djuliju i posalji na moju adresu…to ti nije ni 100 gr poluge zlatne sto si maznuo faraonu kad nas je ono ganjao.

moron

Znaš da on ne preferira tu karoserijsku formu …

Don

Ma znam, evo, učinicu mu ustupak, more i stelvio…ima Musa pure, samo nek mi odabere lijepu boju, par klikova mišem i auto putuje na moju adresu, nisam ga cinkao ni onda kad je opljačkao brkicu u Berlinu 40 i neke, pa red je da starom drugu kupi poklon. Musa, tako mi jaltunga i dihtunga…mora bilo koja boja samo dok je tamno crvena, alias bordo.

Don

Jel ovo nas Musa ima problema sa sluhom? Halooo….🤗🍻🍻🚕🚙