1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Lotusa kaže da će novi Type 130 biti fascinantan u svakom pogledu
Šef Lotusa kaže da će novi Type 130 biti fascinantan u svakom pogledu
0

Šef Lotusa kaže da će novi Type 130 biti fascinantan u svakom pogledu

171
0
Podelite sa prijateljima:

Kao prednosti električnog hiperautomobila se navode aerodinamika i niska tačka težišta.

Lotus Type 130 će biti „fascinantan automobil“, kaže šef kompanije, Fil Popam. On je takođe naglasio da će novi model biti alat uz pomoć kojeg će Lotus redefinisati svoje kredencijale i vratiti se tamo gde pripada na tržištu performantnih automobila.

Popam nije obelodanio preciznije detalje u vezi sa Type 130, ali je rekao da će biti izvučene koristi s aspekta elektrifikacije, što podrazumeva sjajnu aerodinamiku u kombinaciji s ekstremno niskom tačkom težišta. On je takođe postavio jedno ključno pitanje a ono je „da li je za 20 minuta vožnje na stazi potreban kompletno baterijsko pakovanje?“

Popam je takođe sugerisao da bi Type 130 mogao da poseduje neki vid autonomne vožnje pri niskim brzinama, jer vožnja u gustom gradskom saobraćaju baš i nije zabavna, posebno ne u jednom hiperautomobilu.

Lotus Type 130 će biti prvi novi proizvod marke još od 2008., a kompanija planira da ga predstavi u toku ove godine. Williams Advanced Engineering asistira u projektu, što znači da će neki vid tehnologije iz Formule E biti implementiran  u serijski primerak. Glasine govore o 1.000 ks, pogonu na sve točkove i autonomiji od oko 400 kilometara.

Nakon lansiranja električne perjanice, Lotus će plasirati i dostupnije modele. Matični Geely je u fazi izgradnje fabrike vredne 1,3 milijarde dolara u Vuhanu u Kini. Proizvodnja će startovati 2021., a kapacitet će iznositi 150.000 jedinica godišnje. Prvenac bi trebalo da bude krosover, o kojem se „šuška“ već izvesno vreme, ali ni sedan nije odbačen.

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments