1. Home
  2. Vesti
  3. Koncept Ocean-M prekršten u BYD Seal X
Koncept Ocean-M prekršten u BYD Seal X
3

Koncept Ocean-M prekršten u BYD Seal X

129
3
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je manje od mesec dana od premijere spektakularnog „hot heča“ BYD-a Ocean-M-a na Salonu automobila u Pekingu, kada je sertifikacioni organ Narodne Republike Kine skinuo veo tajne nad njegovom serijskom verzijom.

Zanimljivo je da je nekoliko imena rezervisano za novi električni hečbek: Seal 05 EV, Seal 06 GT i Seal Mini. Međutim, automobil na fotografijama sertifikacije nosi ime Seal X (na kineskom, naravno), koje će verovatno ići na serijski automobil.

Serijski hečbek je predvidljivo postao mnogo „mirniji“ od konceptnog automobila. Agresivni aerodinamični komplet za karoseriju je potpuno nestao, a ista je postala modernija, iako je zadržala atletski oblik. Ipak, reljefni pragovi ostaju, a zadnji deo je krunisan džinovskom imitacijom difuzora.

Ukupne dimenzije su objavljene, a ispostavilo se da će BYD Seal X biti prilično velik: dužina je 4.630 mm, širina 1.880 mm, visina 1.490 mm. Međuosovinsko rastojanje jeste 2.820 mm. Električni automobil može imati točkove prečnika 18 ili 19 inča.

Hečbek će deliti platformu sa već poznatom imuzinom BYD-om Sealom. Do sada su najavljene dve verzije pogona. Osnovni Seal X ima jedan elektromotor na zadnjoj osovini, snage 218 KS. Dvomotorna verzija sa pogonom na sva četiri točka ima ukupno 421 KS. Poznato je da će izvor energije za električno vozilo biti litijum-gvožđe-fosfatna baterija sopstvene proizvodnje imena BYD Blade. Međutim, ni njen kapacitet, ni parametri punjenja, ni rezerva snage još nisu naznačeni.

Po pravilu, sertifikacija novog serijskog modela BYD-a znači njegov prilično brzi debi na tržištu.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Umerene dimenzije, nije SUV, deluje veoma sportski, ima snage vise nego dovoljno – dobar auto!

s mile

heč od 4,6m …, ima li EU konkurenata, ili su to zapravo naši SUVovi

Matija

Dobro pitanje! Da li Evropa u ovoj klasi ima neku limuzinu! 🙂