1. Home
  2. Vesti
  3. Nova BMW-ova kontrola prijanjanja 50 puta brža od konvencionalnih
Nova BMW-ova kontrola prijanjanja 50 puta brža od konvencionalnih
0

Nova BMW-ova kontrola prijanjanja 50 puta brža od konvencionalnih

226
0
Podelite sa prijateljima:

Sistem je debitovao u i3s, a sada je spreman da se implementira i u modele sa SUS motorima.

Prva primena datira iz septembra prošle godine, kada je na IAA u Frankfurtu predstavljen BMW i3s sa brojnim unapređenjima u odnosu na standardan i3, uključujući odgovarajuće ogibljenje i moćniji elektromotor sa 184 ks. Da bi se snaga što kvalitetnije prenosila na voznu podlogu, uveden je inovativni sistem kontrole prijanjanja.

Bavarski proizvođač sada javnost upoznaje sa rekalibrisanom verzijom istog sistema, koji će primenu naći u konvencionalnim BMW i Mini modelima, pogonjenim benzinskim i dizel motorima. Dakle, biće dostupan kako na automobilima s prednjim, tako i zadnjim pogonom, a beneficije koje donosi će se ogledati u još boljoj sigurnosti i zadovoljstvu u vožnji, posebno kada uslovi na putu postanu varljivi.

BMW tvrdi da unapređeni sistem poseduje čak 50 puta bržu rutinu u odnosu na mehanizam koji zamenjuje, što je ostvareno kroz kontrolni proces, kontrolisan direktno u pogonskoj jedinici, umesto u perifernoj jedinici, što je konvencionalan način, koji iziskuje duži signalni put. Nova kontrola prijanjanja će unaprediti trakciju i stabilnost pri lošim vremenskim uslovima i lošim uslovima na putu prilikom ubrzavanja, u aktivnoj Brake Energy Regeration fazi i pri dinamičnim izlascima iz oštrih krivina.

U i3s, u kombinaciji sa elektromotorom i novim Sport režimom, sistem pomaže sprintu do stotke za 6,8 sekundi, što je odličan rezultat za mali gradski automobil.

Ono što vozači mogu očekivati je bolje kanalisanje snage i redukovanje gubitka energije.

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments