1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Maserati i BMW postaju rođaci po „babinoj liniji“
Maserati i BMW postaju rođaci po „babinoj liniji“

Maserati i BMW postaju rođaci po „babinoj liniji“

730
0
Podelite sa prijateljima:

Radi se naravno o zajednički razvijenoj tehnologiji autonomne vožnje.

Pre par dana smo izvestili da će Ferrari prestati sa razvojem i isporukama motora ka povezanom brendu Maserati, a sada stižu Novosti da će upravo Trozubac biti prva marka Fiat Chrysler korporacije koja će koristiti tehnologiju autonomne vožnje razvijenu u ortakluku sa BMW-om. Vremenski okvir naznačenog događaja ostaje da bude naknadno potvrđen.

Predsednik FCA grupacije, Džon Elkan, je izašao u javnost sa ovakvom objavom, a kako je preneo Automotive News, događaj tokom kojeg je Elkan govorio, održan je u Torinu. Ne samo što nije data nikakva vremenska odrednica, već nije sigurno da će Maserati biti prva marka koja će koristiti zajedničkim snagama razvijenu tehnologiju.

Tokom avgusta 2017. godine, Fiat Chrysler se pridružio tehnološkom konzorcijumu koji su već oformili BMW i Mobileye, kompanija iz snabdevačke industrije, osnovana od strane proizvođača hardverskih računarskih komponenti Intel. Pored toga, FCA neguje veze i sa zavisnim društvom u odnosu na Google, odnosno Waymom, koji je angažovan u oblasti razvoja tehnologije samovozećih automobila.

Waymo je u postupku nabavke 62.000 primeraka MPV vozila Chrysler Pacifica, koja su planirana da budu iskorišćena kao autonomna taksi vozila u novim pogonima u Detroitu. Tehnološki div će na isti način iskoristiti i oko 20 hiljada primeraka električnog krosovera Jaguar I-Pace.

Maserati prolazi kroz težak period, a globalni pad prodaje iznosio je 32% tokom prethodnog tromesečja, a zabeležen je i pad prodaje u 2018. godini od 28%. Pre par večeri smo izvestili i o namerama čelnika italijanske marke da, u kompletu obnove gamu do 2022. godine, kao i da sprovedu postupak elektrifikacije, ali bez odricanja od SUS motora.

AutoRepublika

(730)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments