1. Home
  2. Life
  3. Aehra stiže za tri godine i imaće preko 800 km autonomije
Aehra stiže za tri godine i imaće preko 800 km autonomije

Aehra stiže za tri godine i imaće preko 800 km autonomije

307
0
Podelite sa prijateljima:

Nova firma Aehra osnovana je u Italiji, ima za cilj da donese revoluciju u svet premijum „električara“ sa dva modela koji će odisati veoma futurističkim dizajnom, kako iznutra tako i spolja. U planu su limuzina i SUV od kojih ovaj potonji će prvi ugledati svetlo dana.

Firma je obezbedila dobavljače najnaprednije tehnologije za svoju novu seriju modela, posebno u oblasti baterija i autonomije što je jedan od najvažnijih argumenata modela Aehre koji se oslanjao na iskustvo Austrijanaca iz kompanije MIBA.

Italijani su već prošle godine upozoravali na namere da budu lideri u autonomiji sa jednim punjenjem, naglašavajući cifru od 800 kilometara po punjenju, iako su istakli da neće biti „okrugla“ brojka, već da će je nadmašiti. Modeli Aehre će imati ugrađeni punjač koji će imati snagu do 350 kW za punjenje baterije kapaciteta 120 kWh, tako da će budući model takođe morati da bude veoma lagan da bi ponudio takvu autonomiju.

Opremljen dvosmernim punjenjem, što ovu bateriju čine jednom od najmoćnijih na tržištu – njen najnapredniji sistem za hlađenje tečnosti koji ispunjava prostor između ćelija baterije. Na ovaj način, sistem apsorbuje toplotu koja se generiše ostavljajući uzak prostor između ćelija i rashladnog uređaja.

Neki senzori ugrađeni u bateriju biće zaduženi za stalnu kontrolu temperature ćelija tokom rada vozila, upozoravajući vozača na moguće incidente ili slanje informacija i podataka o upotrebi i dopunama brendu radi poboljšanja njihovog znanja, posebno u slučaju popravki.

AutoRepublika

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments