1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes i VW su druga priča, ali BMW mora biti samo BMW
Mercedes i VW su druga priča, ali BMW mora biti samo BMW
8

Mercedes i VW su druga priča, ali BMW mora biti samo BMW

2.48K
8
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor australijske divizije BMW grupe Vikram Pavah je komentarisao nedavne navode šefa odeljenja za istraživanje i razvoj nemačke luksuzne marke, Klausa Freliha, prema kojima je pikap kamionet sa oznakama BMW-a, potpuno van razmatranja rukovodeće garniture kompanije. 

Pavah je razgovarao sa novinarima australijskog specijalizovanog izdanja GoAuto, prilikom lokalnog predstavljanja bavarskog dueta: BMW Z4 i serije 8, koje je organizovano početkom meseca u Viktoriji. Tom prilikom, lokalni zvaničnik BMW-a je decidirano potvrdio da se ništa ne dešava u vezi sa eventualnim razvojem pikap kamioneta marke iz Minhena, kao i da će tako i ostati.

Pored toga, on je dodao da to što je Daimler učinio sa pikap kamionetom Mercedes-Benz X klase, kao i ono što Volkswagen radi sa Amarokom, ne bi bilo u skladu sa elementarnim vrednostima marke BMW, kao i da se pikap nikako ne uklapa u gamu bavarske kompanije.

Na ovu temu je već govorio Klaus Frelih i to u oktobru, na marginama Salona automobila u Parizu, a još tada je dao slične izjave, navodeći da je tražnja za premijum pikap kamionetima isuviše mala da bi se investicija opravdala. Pored toga, vozna dinamika koja se kod BMW-a podrazumeva, nikako ne bi mogla biti obezbeđena kroz postavku „karoserija na šasiji“.

Ispostavilo se kroz prodajne brojke za X klasu, odnosno tržište je potvrdilo da je Frelih bio u pravu što se tiče obima tražnje, tako da ni istupi Pavaha ne čude.

Osnovna poruka svih zvaničnika minhenske kompanije koja se mogla čuti u vezi sa eventualnim razvojem nesuđenog pikapa, mogla bi se staviti u jednu rečenicu: „Naš proizvod mora biti zaista naš proizvod. Nikada nećemo prodavati četvorotočkaše koji su razvijeni od strane neke druge kompanije, pod oznakama BMW-a. Za nas je to pitanje časti i iskonskih vrednosti koje naša marka podrazumeva.“

Kako je kroz vreme tekla priča o pikapu koja je inicirana još prošle godine iz australijske divizije BMW-a, možete pročitati na više mesta na našim stranicama.

AutoRepublika

(2482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

A Isetta?

Balkanboj

Isseta je bila iznudjeno rešenje da kompanija preživi jer je dobar deo pogona bio uništen u drugom svetskom ratu a ostatak fabrika u Istočnoj Nemačkoj pod vlašću Rusa. Tek od 60-ih godina i predstavljanja „neue klasse“ i serije e9 i 2500 su počeli da rade automobile na kojima su evoluirali do današnjih modela. Ne volim prednji pogon i mislim da bmw-u nije bio potreban active tourer ali jbga, profit je čudo a i nova serija 1 će biti fwd… Što se tehnike i platformi tiče, koliko znam BMW koristi isključivo ono što su razvili u kući (Mini included, zbog toga… Pročitaj više »

Zoca

Eto dvodelna PETA vrata ,direktno resenje sa Range Rovera na X5 .Pa Hill Descent System….

Balkanboj

Ta dvodelna vrata mi se baš ne dopadaju. Ne znam ko ih je prvi postavio kao standardnu opciju, mislim da su nepraktična. Imao ih je i Renault Koleos. Hill descent ubacuju svi koji žele da unaprede ponašanje vozila van uređenih puteva. Range Rover je reputaciju stekao off road performansama i luksuzom limuzina u jednom vozilu i još uvek nude isto. Kioske koje radi bmw vidim kao lifestyle modele, traženi su ali nemaju smisla (kao i ostali modeli te kategorije). Veliki i teški moraju da žrtvuju nešto, ili performanse ili sposobnosti za vožnju van puta, uz veću potrošnju i veće i… Pročitaj više »

Ercegovac

БМВ, јесу ли то они што прије неку годину нису имали возила са предњим погоном? Из пуних уста су тврдили да неће никада имати !!! После пар година имаше и ласт едишн са задњим погоном чини ми се серије 1. Овај дио да неко запише : 2019 „Naš proizvod mora biti zaista naš proizvod. Nikada nećemo prodavati četvorotočkaše koji su razvijeni od strane neke druge kompanije, pod oznakama BMW-a. Za nas je to pitanje časti i iskonskih vrednosti koje naša marka podrazumeva.“ И након пар година : 2021 „БМВ као водећи премијум произвођач мора да прати свијетске трендове, као и… Pročitaj više »

don

Jel to ona firma sto pravi motore sa tri cilindra? fakat su drugaciji. Oni samo malo kasne za drugima, nista vise. Prodat ce i mooda pod bubrege

Zoca

Posle ww2 su proizvodili i lonce i bicikle ,nuzda zakon menja, a sreca je tu da se preokrene.

Ercegovac

Хоће ли нам опростити директорица Делта Моторса (ако је докона па чита ове наше коментаре) ?

Јел сексизам ако напишем, е ја њој не би опростио?