1. Home
  2. Vesti
  3. Ozbiljna potražnja za Porscheovim Taycanom
Ozbiljna potražnja za Porscheovim Taycanom
1

Ozbiljna potražnja za Porscheovim Taycanom

165
1
Podelite sa prijateljima:

U prvom kvartalu 2021. godine svaki osmi prodati Porsche bio je upravo potpuno električni Taycan. 

Tokom prva tri meseca tekuće godine, nemački proizvođač prodao je gotovo 78.000 automobila, što je za 36% bolji rezultat nego u istom periodu lane. Jedan od pokretača rasta jeste Taycan koji je fenomenalno otvorio 2021. godinu. Porscheov EV stigao je tokom nedavno okončanog tromesečja do 9.072 nova vlasnika, što je rast od neverovatnih 556% naspram 2020. godine.

Tako je Taycan imao učešće u kumulativnoj prodaji Porschea od 12,6%. Interesantno je da je u prvom kvartalu 2021. godine ovaj električni automobil stigao do gotovo istog rezultata kao i u poslednjem kvartalu 2020. godine – što govori o tome da bi se ovakavi rezultati mogli održati na duži period.

Ukoliko Porsche uspe da održi ovakav tempo prodaje Taycana, onda bi se moglo računati na nekih 36.000 isporučenih jedinica na godišnjem nivou što je već ozbiljna brojka. Koliko je ovaj EV dobio na popularnosti govori činjenica da je u prvom tromesečju ikona 911-ica imala svega 61 isporučen primerak više od Taycana.

Dakle, moguće je da će uskoro pomenuti električni automobil nadmašiti po broju dostavljenih vozila i legendarni model kao što je 911-ica. Taycan je u prom tromesečju bio posebno popularan u SAD, gde je upisano više od 2.000 registracija.

Izvesno je da će Porsche nastaviti sa odličnim prodajnim uspehom Taycana, pogotovo što će od leta u izložbeno-prodajne salone stići i nedavno predstavljena Cross Turismo varijanta. Osim toga, nemačka marka uveliko razmatra nove verzije za ovaj model – tradicionalni karavan, potom tzv. Gran Coupe, a navodno u igri je i kabriolet.

Podsetimo, Porsche je tokom 2020. godine prodao 20.015 primeraka Taycana, a cilj za ovu godinu je najmanje 35.000 isporučenih automobila.

AutoRepublika 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Praktično ih svaki dan viđam na kamionima kako prolaze kroz grad gde živim.