1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota GR86 zamenjuje GT86 i dolazi s više snage i boljim kvalitetom
Toyota GR86 zamenjuje GT86 i dolazi s više snage i boljim kvalitetom
0

Toyota GR86 zamenjuje GT86 i dolazi s više snage i boljim kvalitetom

298
0
Podelite sa prijateljima:

Biće poboljšan i opšti kvalitet, s boljom završnom obradom.

Toyota GT86 je s nama od 2012., i jedan je od najvremešnijih sportskih automobila na tržištu. Samim tim, prosto „vapi“ za novom generacijom. Mada njene špijunske fotografije tek treba da vidimo, ono što znamo je da je novajlija u razvoju, kao i da će ponovo imati sestrinski model u vidu Subarua BRZ. Najnoviji izveštaj baca dodatno svetlo na ovaj tandem, koji bi trebalo sa Subaruove da se prebaci na Toyotinu TNGA platformu.

Tranzicija na novu arhitekturu će obezbediti bolje ponašanje zadnjeg pogona, jer će automobili proći kroz „značajne promene“ u odnosu na aktuelne modele. Dok će Toyota obezbediti platformu, Subaru će biti zadužen za motor, tako da ćemo imati posla sa četvorocilindarskim bokser turbomotorom radne zapremine 2,4 litra, koji je derivat agregata iz Ascenta.

Toyota GR HV Sports koncept

Očekuje se da broj konjskih snaga bude povećan sa 208 na preko 260, uz takođe značajno povećanje maksimalnog obrtnog momenta, koji će biti dostupan na nižim obrtajima zahvaljujući turbopunjaču. Da podsetimo, aktuelna Toyota GT86 isporučuje 212 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok do „stotke“ ubrzava za 7,6 sekundi s manuelnim menjačem, odnosno 8,2 s automatskim.

Toyota i Subaru će takođe sprovesti izvesne izmene unutar kabinskog prostora, gde će biti implementirani kvalitetniji materijali i poboljšan opšti kvalitet i završna obrada.

Sve navedeno će naravno doći uz izvesnu cenu, jer će nova generacija biti skuplja od aktuelne. Međutim, i dalje će biti priuštivija od Audija TT.

GR Super Sport koncept

Kada novi japanski sportski duet bude konačno lansiran, Toyotin model bi mogao da preuzme naziv GR86, prateći nomenklaturu GR Supre i novog GR Yarisa. Perjanica sportskog odeljenja će biti hiperautomobil, koji je najavljen kroz GR Super Sport koncept, s oko 1.000 ks. U Japanu, kompanija već sada ima sveobuhvatnu GR gamu s modelima od Priusa do Noah monovolumena.

AutoRepublika

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments