1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Magneti Marelli otišao u ruke Calsonic Kanseija
Magneti Marelli otišao u ruke Calsonic Kanseija
0

Magneti Marelli otišao u ruke Calsonic Kanseija

320
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska kompanija Calsonic Kansei možda nije svima poznata, ali reč je o ljudima koji stoje iza Power Control Systema u Nissan Leafu.  Kontrolni prekidači klima uređaja, sistem detekcije putnika, instrumentacija, samo su neki od sistema koje ova kompanija proizvodi, a u međuvremenu je pripojila Magneti Marelli.

U transakciju je uključena i intelektualna svojina, a FCA je za zaključivanje ugovora dobio 5,8 milijardi evra.  Najavljena je i vanredna raspodela keša akcionarima u vrednosti od 1,30 evra po akciji, što u prevodu podrazumeva total od 2 milijarde evra.

„Mi zahvaljujuemo zaposlenima u Magneti Marelliju za njihovo posvećivanje inovativnim proizvodima, u isto vreme podržavajući ciljeve poslovanja FCA“, rekao je Majk Menli, generalni direktor Fiat Chrysler Automobilesa. „Ova prodaja takođe označava kompletnu stratešku vrednost Magneti Marellija, poboljšavajući našu finansijsku situaciju, isporučujući usput vrednost našim akcionoarima i omogućujući nam da se fokusiramo na osnovni proizvodni portfolio.“

Bez obzira što je u vlasništvu Calsonic Kanseija, Magneti Marelli će nastaviti da snabdeva FCA u godinama koje dolaze. Sada pod zvaničnim nazivom Magneti Marelli CK Holdings, procenjuje se da će ova kompanija donositi ne manje od 15,2 milijarde evra prihoda.

AutoRepublika

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments