1. Home
  2. Vesti
  3. Kalupi za Lamborghinijeve komponente ukradeni u Rumuniji i prodati u staro gvožđe
Kalupi za Lamborghinijeve komponente ukradeni u Rumuniji i prodati u staro gvožđe
0

Kalupi za Lamborghinijeve komponente ukradeni u Rumuniji i prodati u staro gvožđe

769
0
Podelite sa prijateljima:

Na sudu u Rumuniji se vodi borba između bivših zaposlenih u firmi koja snabdeva Volkswagen grupu i same kompanije. Neki detalji su baš „sočni“.

Kompanija koja je u pitanju je Heyform Bramsche, a reč je o nemačkom proizvođaču komponenti enterijera. Heyform je 2016. oformio  pogon u Rumuniji, s ciljem da započne proizvodnju za neke od marki pod VW-ovom kapom, uključujući i Lamborghini.

Iz nepoznatih razloga u to vreme, objekat je zatvoren ubrzo nakon početka rada, tačnije 2018., a svi zaposleni su otpušteni. Nezadovoljni zbog ovakvog poteza, pokrenuli su tužbu smatrajući da im je firma dužna novac.

U svoju odbranu, kompanija je na sudu tvrdila da su radnici, ili bar neki od njih, krivi za zatvaranje fabrike.

Po sudskim dokumentima, koje je citiralno lokalno izdanje Adevarul, ubrzo nakon početka proizvodnje, linije su stopirane jer je ukraden izvestan broj kalupa za livenje, koji su pripadali Lamborghiniju, da bi bili prodati u staro gvožđe.

Kalupi koji su u pitanju, bili su vredni preko 200.000 evra, a krađa je za posledicu imala gubitak ugovora kompanije s Volkswagenom.

Po rumunskoj publikaciji, koja je citirala izvore iz nemačke firme, četvorica zaposlenih su optužena za krađu, a navodno su priznali krivicu. Lokalne vlasti nisu izdale oficijelno saopštenje povodom ovog slučaja ali je istraga i dalje u toku.

Tužioci su potvrdili da se incident desio novembra 2017., kada su četvorica zaposlenih ukrala četiri kalupa. Po Adevarulu, Lamborghinijeve komponente sada proizvodi druga kompanija u drugoj zemlji.

AutoRepublika

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments