1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Kristijan Horner: Red Bull nije planirao da pobeđuje u 2019.
Kristijan Horner: Red Bull nije planirao da pobeđuje u 2019.
0

Kristijan Horner: Red Bull nije planirao da pobeđuje u 2019.

164
0
Podelite sa prijateljima:

Red Bull nije kao cilj postavio pobede s Hondom u ovogodišnjoj sezoni, kaže šef tima, Kristijan Horner.

Frustriran zbog deficita u snazi Renaultovog motora u odnosu na Mercedes i Ferrari tokom aktuelne V6 hibridne ere, Red Bull se odlučio da prekine dugogodišnje partnerstvo s francuskim proizvođačem u korist saradnje s Hondom.

Tim iz Milton Kinsa je bio optimističan u vezi sa šansama pred ulazak u sezonu 2019., i mada je Maks Ferštapen osvojio prvi podijum za Hondu još od 2008. u Australiji, Red Bull za sada nije ozbiljnije izazvao Mercedes i Ferrari kada su pobede u pitanju.

Pred početak sezone, savetnik Red Bull motorsporta, Helmut Marko, rekao je da veruje da bi tim mogao da pobedi u najmanje pet trka u 2019., što bi nadmašilo četiri pobede s Renaultom iz 2018.

Na molbu da prokomentariše Markove reči, Horner je rekao: „Helmut očigledno voli da zauzme optimističan stav, a mi smo tek tri trke u sezoni. Ipak, iz perspektive tima, nismo postavili ciljeve koji podrazumevaju pobede. Naš cilj je smanjivanje razlike.

Smatram da nam je svima u interesu da budemo što konkurentniji i da to ostvarimo što brže, a kakvi će rezultati proisteći iz svega, diktiraće trke.“

Red Bull je u Bahreinu bio prilično van tempa, nakon mučenja da pronađe korektno podešavanje za RB15, ali je zato u Kini bio na višem nivou, što je Hornera uverilo da može da smanji razliku u odnosu na Mercedes i Ferrari kako sezona bude odmicala.

„Sve se vrti oko evolucije“, objasnio je Horner. „Naš cilj ove godine je da dostignemo Mercedes i Ferrari, tako da mi to i činimo.

U Kini smo podelili Ferrarijeve bolide, a bliži smo i Mercedesu. Više ćemo se fokusirani na ono što će se desiti do polovine godine.

Definitivno, napravili smo korak napred od Bahreina i definitivno smo konkurentniji. Kada pogledate performanse u sektorima jedan i dva u Šangaju, možete videti da smo u dobroj formi.

Na sektoru tri još moramo da radimo, ali već sada imamo unapređenja koja uskoro doći i pomoći nam na tom planu. Generalno, imali smo pozitivan vikend.

Moj stav je oduvek bio da gledate najbrži automobil a zatim analizirate najbrži put da ga dostignete, a to varira od trke do trke. To je bio Ferrari u Bahreinu i Mercedes u Kini, i očigledno je da svi vredno rade da budu što bolji.“

AutoRepublika

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments