1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ferštapen pokazao zrelost na početku sezone
Ferštapen pokazao zrelost na početku sezone
0

Ferštapen pokazao zrelost na početku sezone

156
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Red Bulla, Kristijan Horner, kaže da se Maks Ferštapen pokazao „veoma zrelim“ na startu ovogodišnje F1 sezone, dok tim nastavlja da hvata zamah s Hondom.

Ferštapen je bio zaista sjajan u prve tri trke za Red Bull s trećim mestom u Australiji, a zatim dve četvrte pozicije u Bahreinu i Kini, s tim što ga je bezbednosni automobil sprečio da se nađe na podijumu i u Bahreinu.

Horner je uveren u kontinuitet napretka u okviru saradnje s Hondom, a kako „veze“ između pogonske jedinice i RB15 jačaju, on pozitivne performanse na startu sezone vidi kao vitalan temelj za kasniji deo šampionata.

Uprkos Ferštapenovoj mladosti i poznatom temperamentu iz prošlosti, Horner je pohvalio dvadeset jednogodišnjeg Holanđanina za zreo pristup.

„Mislim da se pokazao veoma zrelim“, rekao je Horner. „Vozio je tri odlične trke do sada, a i u Bahreinu je trebalo da završi na podijumu. Protiv Fetela je vozio  sjajno i bio je priseban i zreo da „kući“ donese četvrto mesto.

U ovoj fazi je najvažnije prikupljanje poena. Razlika još uvek nije velika u odnosu na momke ispred. On je i dalje ispred oba vozača Ferrarija u šampionatu a ima još mnogo, mnogo da se vozi.

Važno je da se rivalima prepusti što je manje moguće u ovom delu sezone.“

Horner kaže da je Red Bullova sposobnost da pobedi jednog od Ferrarijevih vozača u Kini, donela neophodan optimizam i uverenje da je napredak tima jasan, kao i da će deficit u brzini biti nadoknađen tokom ove sezone.

„Sve se vrti oko evolucije. Naš cilj za ovu godinu je da neutrališemo razliku u odnosu na Mercedes i Ferrari, i mi to činimo“, rekao je on. „Razdvojili smo Ferrarije u Kini, a evidentno je da smo se u smislu tempa približili Mercedesu.“

Ferštapen je trenutno treći u generalnom poretku vozača, dva poena ispred Fetela i još jedan ispred Leklerka.

AutoRepublika

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments