1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda6 s dizel motorom u SAD
Mazda6 s dizel motorom u SAD
0

Mazda6 s dizel motorom u SAD

275
0
Podelite sa prijateljima:

U igri je isti 2,2-litarski motor koji pogoni CX-5.

Tokom Salona automobila u Njujorku, Mazda je konačno predstavila dizel verziju CX-5. Japanska kompanija sada prima pretporudžbine za novu 2,2-litarsku jedinicu s kompresionim paljenjem, koja će biti ekskluzivno u ponudi u Signature AWD paketu. Samim tim ne čudi cena od 41.000 dolara, ali Mazda obećava da će CX-5 porodicu proširiti dizel modelom, kao i jefitnijim varijantama tokom ove godine.

Ipak, SUV neće biti jedini Mazdin model sa Skyactiv-D motorom preko „velike bare“. Mada još uvek ništa nije oficijelno potvrđeno, američki AutoBlog je izvestio da će dizelaš biti dostupan i u Mazdi6. Ova informacija dolazi direknto od Masahira Moroa, predsednika i generalnog direktora Mazde za Severnu Ameriku. On je potvrdio da je dizel Mazda6 u planu.

Kao i u slučaju CX-5, stići će u vrnunskom Signature nivou opreme s pogonom na sve točkove, što znači da se neće baš ubrajati u jeftinu ponudu. Nije preciziran bilo kakav vremenski rok kada je tržišno lansiranje u pitanju, ali po svemu sudeći se neće desiti pre isteka ove godine.

Da se vratimo na motor. Reč je o poznatoj 2,2-litarskoj, četvorocilindarskoj jedinici s dva turbo punjača, smeštenih u isto kućište. Isporučuje 170 ks i 395 Nm maksimalnog obrtnog momenta u CX-5, tako da je zaočekivati da brojke budu neizmenjene i u slučaju „šestice“.

AutoRepublika

Izvor: AutoBlog.com

 

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments