1. Home
  2. Vesti
  3. Audi proširio portfolio novim varijantama modela Q4 e-tron
Audi proširio portfolio novim varijantama modela Q4 e-tron
3

Audi proširio portfolio novim varijantama modela Q4 e-tron

175
3
Podelite sa prijateljima:

Električni krosover je dobio još dve verzije. 

Audi je tek nedavno startovao prodaju modela Q4 e-tron u Evropi, a sada dodaju i nova izdanja, sve u cilju diverzifikacije ovog SUV-a. Q4 e-tron je već dostupan u pet varijanti, tako da sa poslednjim dodacima ih ima ukupno sedam.

Prvi novitet je Q4 e-tron Sportback 40, koji je ujedno i model sa najvećim dometom u čitavoj gami. Radi se o kupeolikom SUV-u što mu je omogućilo nešto bolju aerodinamiku, te samim tim i veću autonomiju kretanja. Pogoni ga jedan elektromotor koji dostavlja 204 ks i 310 Nm, dok se snaga prenosi samo na zadnje točkove.

Baterija kapaciteta od 77 kWh ovde je u stanju da obezbedi dovoljno energije da se prevale 534 km po WLTP ciklusu, što je za 14 km više u odnosu na na standardnu SUV varijantu. Početna cena za Q4 e-tron Sportback 40 iznosi 49.500 evra (bez eventualnih državnih subvencija za kupovinu električnih vozila).

Pored njega stigao je i Q4 45 e-tron quattro. Suštinski, ovo izdanje je gotovo identično onom koje nosi oznaku „50“, s tim da je ovde posredstvom elektronike limitirana snaga prednjeg elektromotora. Vozaču je ukupno na raspolaganju 265 ks i 425 Nm, umesto 299 ks i 460 Nm kod Q4 50 e-tron.

Samim tim nešto lošije su i performanse. Audi navodi da se ubrzanje do „stotke“ završava za 6,9 s, dok maksimalna brzina iznosi 180 km/h. Domet ove varijante nemačkog električnog krosovera je 490 km. Prema podacima brenda sa četiri prstena, Q4 45 e-tron quattro ima početnu cenu od 50.900 evra.

Audi je saopštio da je otvorio knjigu narudžbina za obe nove verzije.

AutoRepublika 

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Zašto je novi GT „planuo“ zna li se šta?

igi

Najjači Audijev dizajn. I generalno imaju najmoćniji izgled u klasi, pa i van nje.

Dude

Q4 Etron je sjajan elektrik – dobra tehnologija, dobar kvalitet karoserije i materijala, odlicna zavrsna obrada…ukratko, skoro pa idealan auto. Meni je jedno 3x bolji od Tesle.