1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG GT R vs BMW M4 DTM Champion Edition (video)
Mercedes-AMG GT R vs BMW M4 DTM Champion Edition (video)
0

Mercedes-AMG GT R vs BMW M4 DTM Champion Edition (video)

624
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes vs BMW, verovatno najčešća gugl „vs“ pretraga što se automobilskog sveta tiče.

Nakon teških tema, raznih afera, ukidanja „ovoga i onoga“, „ekologije“ i slično, red je da se malo i zabavimo. Sada to možemo da zahvalimo Cars.co.za, koji nam je u dva i po minuta pružio uvid u dvoboj Mercedes-AMG GT R-a i rariteta u vidu BMW-a M4 DTM.

Samo 200 primeraka ovog Bimmera je proizvedeno. Lansiran je pre nešto više od godinu dana, a njime je BMW odao počast uspehu tima u DTM seriji. Naravno, nije reč samo o spoljnom izgledu. Dodatak komponenti od ugljeničnih vlakana je smanjio masu, kao i odsustvo zadnjih sedišta. Podesivo ogibljenje sa keramičkim kočnicama i Pilot Sport Cup 2 gume, svakako pomažu maksimalnom prijanjanju. To je veoma bitno, jer ovaj M4 sa 500 ks do 100 km/h stiže za samo 3,8 sekundi.

BMW je svakako impresivan, ali su AMG stručnjaci Mercedesu dodali malo više snage, tako da raspolaže sa čitavih 585 konja. Takođe ima podesivo ogibljenje i nema zadnja sedišta (koja naravno nije ni imao). Marka tvrdi da sprint do „stotke“ obavlja za 3,6 sekundi. Dakle, na papiru je Mercedes već pobedio, ali ima jedna začkoljica: najmanja varijacija prijanjanja, temperatura ulja, pa čak i to da li se vozač najeo domaćinski pre vožnje, može da napravi malu razliku, tako da dva deseta dela sekunde mogu, a i ne moraju bilo šta da znače.

Da sve nije kao na papiru možete da se uverite kada pogledate video klip.

 

(624)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments