1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Stinger u službi australijske policije
Kia Stinger u službi australijske policije
0

Kia Stinger u službi australijske policije

155
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedna provincija Australije, tj. njene snage reda i zakona, odabrale su Kiju Stinger za patrolni automobil. 

Na taj način Stinger ulazi u službu policije Severne teritorije, dela Australije. Kijin adut stiže sa V6 twin turbo agregatom, a policajci koji su već imali prilike da isprobaju i testiraju ovo vozilo su i više nego zadovoljni.

Šef policije Severne teritorije, Met Holanbi, izjavio je tamošnjim novinarima da je policija razmatrala nekoliko desetina automobila, ali da je Stinger imao „zlatnu sredinu“ te da su se zbog toga odlučili za taj model.

Policija u Australiji do sada je mahom koristila za patrolne automobile vozila Forda ili Holdena. Od prošle godine policija u nekoliko provincija u toj zemlji odlučila se za kupovinu Stingera umesto modela koje su nudili Ford ili domaći Holden.

Protekle godine Kia je u Australiji obeležila jubilej – 500.000 prodatih automobila otkako su ušli na tržište te zemlje daleke 1988. godine.

AutoRepublika 

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments