1. Home
  2. Video
  3. BMW M5 Competition vs (tjunirani) M3 Competition (VIDEO)
BMW M5 Competition vs (tjunirani) M3 Competition (VIDEO)
0

BMW M5 Competition vs (tjunirani) M3 Competition (VIDEO)

479
0
Podelite sa prijateljima:

Da li razlika u snazi donosi i razliku u rezultatu ovog uporednog testa?

CarWow je i ranije „na crtu“ stavljao različite BMW-ove automobile. Prošli put, to su bili M2 Competition i M4 Competition na vlažnoj stazi.

U ovonedeljnoj „trci“, M5 Competition se suočava s „vrišteće“ zelenim M3 Competition. Ipak, M „trojka“ nije potpuno „u standardu“, jer je prošla tretman firme Evolve, koji joj je obezbedio više snage. Međutim, M5 Competition na planu „mišića“, u jasnoj je prednosti. Hajde da pogledamo brojke.

Ispod haube BMW-a M5 Competition se nalazi 4,4-litarski S63 twin-turbo V8, koji isporučuje 625 ks i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Takođe, koristi usluge integralnog pogona, ali da bi bio po tom pitanju izjednačen s M3, prebacio se na pogonski režim na zadnje točkove, dok je kontrola prijanjanja isključena.

M3 Competition s druge strane, poseduje S55B30T0 twin-turbo rednu šestocilindarsku mašinu, sposobnu da isporuči 460 ks i 600 Nm. Ipak, s obzirom da je tjunirana, ova konkretna trojka raspolaže s 540 konja.

Na kraju samo treba konstatovati da je upravo CarWow ostvario vreme od 12,5 sekundi s M5 sa zadnjim pogonom na četvrt milje, dok je s pogonom na sve točkove ta brojka smanjena na 11,1 sekundu. Razlika je poprilična.

AutoRepublika

Izvor: CarWow via YouTube

 

(479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments