1. Home
  2. Video
  3. BMW M2 Competition vs BMW M4 Competition na vlažnoj stazi (VIDEO)
BMW M2 Competition vs BMW M4 Competition na vlažnoj stazi (VIDEO)
0

BMW M2 Competition vs BMW M4 Competition na vlažnoj stazi (VIDEO)

243
0
Podelite sa prijateljima:

BMW-ovi automobili generalno važe za zabavne kada je vožnja u pitanju, posebno oni s „M“ značkom. A još kada u nazivu nose oznaku „Competition“…

Dotični atribut je rezervisan za one koji od svog „M“-a žele nešto više a da to bude „fabrički“. Competition paketi stavljaju dodatni akcent na performanse uz modifikovane motore, menjače, ogibljenje, ali i trim enterijera, aerodinamiku i neke spoljne detalje. Sve je to do perfekcije dovela BMW Motorsport divizija.

U novoj epizodi nedeljne trke ubrzanja CarWowa, „na crtu“ su stavljeni M2 Competition i M4 Competition. Cilj je saznati koji je od ova dva „Bimmera“ bolji u trkama ubrzanja, na stazi, kao i kod kojeg je faktor „zabave“ izraženiji. Ono što pruža dodatnu atraktivnost je vlažna staza, na kojoj se prijanjanje gubi mnogo lakše nego na suvom asfaltu.

Da se podsetimo brojki: kada je reč o performansama na papiru, M2 Competition i M4 Competition nisu daleko jedan od drugog, a glavnu razliku čine dimenzije.

M2 Competition je pogonjen S55 rednim single-scroll twin-turbo šestakom s 410 ks i 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uz asistenciju manuelne menjačke kutije, do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekunde.

S druge strane, M4 Competition koristi isti motor, ali kalibrisan na 450 konja. U sinergiji sa sedmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom, do „stotke“ ubrzava za 4,0 sekunde.

Brojke kažu da M4 ima prednost. Hajde da vidimo kako to izgleda u realnosti. BMW M4, ali u standardnoj verziji, imali smo prilike da testiramo.

AutoRepublika

Izvor: CarWow via YouTube

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments