1. Home
  2. Video
  3. BMW 840d – dizelaš za poželeti (VIDEO)
BMW 840d – dizelaš za poželeti (VIDEO)
0

BMW 840d – dizelaš za poželeti (VIDEO)

1.70K
0
Podelite sa prijateljima:

Teško je reći da dizel motor ima mesta u jednom kupeu, no kada se pogledaju performanse, perspektiva postaje nešto drugačija. 

Trenutno vrh ponude kod BMW Serije 8 nosi oznaku M850i Xdrive. No, ispod njega pozicionirani su 840d i 830i. U pitanju su twin-turbo trolitarski agregati sa šest redno postavljenih cilindara.

840d raspolaže sa 320 konjskih snaga, što naspram 530 „konja“ kod M850i deluje malo, no i više je nego dovoljno za veoma ubedljive performanse. Serija 8 koju pogoni pomenuti dizel agregat u stanju je da ubrza iz mirovanja do „stotke“ za samo 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

YouTube kanal, Cars on Autobahn, izveo je BMW 840d na test na nemačkom autoputu. Njihovo merenje ukazalo je na ubrzanje do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok su do 200 km/h stigli za 20,1 sekundu. I više nego dobar rezultat.

Pogledajte snimak:

(1704)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments