1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Dacia če u Australiji biti pod Renaultovim znakom
Dacia če u Australiji biti pod Renaultovim znakom

Dacia če u Australiji biti pod Renaultovim znakom

501
2
Podelite sa prijateljima:

Australija nije nova teritorija za francuskog proizvođača automobila Renault. Francuzi trenutno nude modele Captur, Arkana, Koleos, Megane RS, Megane E-Tech i komercijalna vozila Kangoo, Trafic i Master.

Od 2024. godine, Renault želi dalje da proširi svoj portfolio naniže. Modeli marke Dacia trebalo bi da obezbede još veću prodaju. U Australiji se, međutim, ne nude pod oznakom Dacia, već pod brendom Renault. Na ovaj način se mogu uštedeti enormni troškovi za uvođenje potpuno novog brenda. Pored toga, želja je da se izbegne nepotrebno zbunjivanje australijskih kupaca.

Avantura Dacije/Renaulta trebalo bi da počne sa novim Dusterom, koji je zakazan za 2024. godinu. Drugi modeli Dacije će uslediti kasnije.

Međutim, neće biti nijedan od već poznatih modela, jer bi svi pali na australijskim zahtevima testa sudara. Drugi model nakon Dustera bi trebalo da bude serijska verzija Bigstera.

Sve u svemu, pravi modeli Renaulta će se postepeno pozicionirati sve više na australijskom tržištu, stvarajući tako prostor za nadolazeće modele Dacije. Učešće Dacije u Australiji inicirao je novi uvoznik, Ateco Grupa, koja je preuzela prodaju Renaulta u Australiji u aprilu prošle godine.

Distribucija modela marke Dacia pod oznakom Renaulta nije nova. Modeli Dacije već imaju Renaultov znak romba (ili nečeg drugog, zavisno od percepcije 😉) na haubama na brojnim tržištima u Južnoj i Centralnoj Americi, Indiji i Rusiji.

AutoRepublika

(501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Međutim, neće biti nijedan od već poznatih modela, jer bi svi pali na australijskim zahtevima testa sudara.“

To je država koja drži do sebe. Koja ima propise o bezbednosti i sprovodi ih. To je recimo razlog i zašto je aktuelna Honda HRV u Australiji deklarisana za prevoz najviše 4 osobe ( a ne za 5 osoba, kao prethodni model ).

BB

Da, drže do sebe gdje premijer i ministar mogu da izmišljaju pravila i da za*ebavaju slobodouman svijet. Nek se oni drže podalje od nas, a ja ću podalje od njih 😉